Έχεις Android smartphone; Η Google θα σε εντοπίσει… θες δεν θες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

google smartphone
Ο τεχνολογικός γίγαντας Google εντοπίζει την τοποθεσία των smartphone Android ακόμη και όταν οι εφαρμογές είναι απενεργοποιημένες και η κάρτα SIM έχει αφαιρεθεί από το τηλέφωνο.

Τα smartphones που χρησιμοποιούν λογισμικό Android συλλέγουν δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία σας και τα στέλνουν πίσω στην Google όταν είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Quartz.
Ο ιστότοπος ειδήσεων έδειξε ότι τα τηλέφωνα Android συνέχισαν να στέλνουν δεδομένα τοποθεσίας στην Google ακόμα και όταν οι υπηρεσίες τοποθεσίας ήταν απενεργοποιημένες στο μενού ρυθμίσεων και δεν υπήρχε επιλογή για απενεργοποίηση.
Μετά την αποκάλυψη, η Google επιβεβαίωσε σε μια δήλωση ότι είχε συλλέξει δεδομένα για 11 μήνες για να «βελτιώσει» την ταχύτητα και την απόδοση και πρόσθεσε ότι θα σταματήσει σύντομα την πρακτική στα τηλέφωνα Android με τις υπηρεσίες Google Play να εκτελούνται στο παρασκήνιο.
Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι η Google μπορεί ακόμα να προσδιορίσει την τοποθεσία των χρηστών μέσω των δεδομένων που συλλέγονται μέσω GPS, Wi-Fi, Bluetooth ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, κεραιών τηλεπικοινωνιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ