Ν. Κοτζιάς: Η παράδοση απόρρητων εγγράφων και μάλιστα επ’ αμοιβή είναι η πιο άθλια μορφή μειοδοσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

copypasteimage 324
Σε “απλά” “κεντρικά” ερωτήματα σχετικά με τη δημοσίευση απορρήτου υλικού καλεί, με δήλωσή του, την αντιπολίτευση να απαντήσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
“Αποτελεί η παράδοση απόρρητων εγγράφων από δημόσιους λειτουργούς σε τρίτους παρανομία ή όχι;” ρωτά ο κ. Κοτζιάς και συνεχίζει: “Γίνεται αυτή η παράνομη παράδοση από κομματικές και μόνο φιλοδοξίες ή και με χρηματισμό; Σε μία τέτοια περίπτωση, υποστηρίζει η αντιπολίτευση τη δυνατότητα δημόσιοι λειτουργοί να πωλούν δημόσια έγγραφα σε τρίτους;”.
Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίζει ως “πιο άθλια μορφή κομματικοποίησης του κράτους” την παράδοση των απόρρητων εγγράφων από κάποιον που τα κατείχε νόμιμα, στην αντιπολίτευση, καθώς, όπως σημειώνει, “είναι φανερό, ότι πριν αποκτήσει η αντιπολίτευση απόρρητα δημόσια έγγραφα, κάποιος που νόμιμα τα κατείχε τους τα παρέδωσε”.
Ο κ. Κοτζιάς στη δήλωσή του επισημαίνει επίσης ότι κάλεσε την αντιπολίτευση “να φερθεί σε ζητήματα εθνικού συμφέροντος και νομιμότητας με νηφαλιότητα, ευθύνη και σοβαρότητα, και τα τρία τα θεώρησε κίνδυνο για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί”. Τονίζει δε ότι της υπενθύμισε ότι “ο νόμος απαγορεύει τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων και ακόμη περισσότερο άκρως απόρρητων” αλλά η αντιπολίτευση “δήλωσε ότι θεωρεί το νόμο στενό κορσέ για τις επιδιώξεις της. Ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”.
Ο υπουργός σημειώνει “ότι κάθε τέτοιο έγγραφο που δημοσιοποιείται, δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν στοιχεία για το σύστημα κρυπτογράφησης της χώρας”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ