"Το μέλλον της Ελλάδας είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η ενεργειακή εξοικονόμηση"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ape
«Το ενεργειακό σύστημα θα πρέπει να σχεδιάζεται για να εξυπηρετεί κάποιους στόχους, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που αυτό που γινόταν ήταν να τσακωνόμαστε για το πόσο φυσικό αέριο και λιγνίτη θα έχουμε στη χώρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλης Βερροιόπουλος, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του ΙΕΝΕ.

Ο κ. Βερροιόπουλος σημείωσε πως «είμαστε σε φάση που θα πρέπει να καταθέσουν τα κράτη μέσα στο 2018 το σχέδια για την ενέργεια. Αυτά συζητιούνται στις Βρυξέλλες. Όλα αυτά συνέπεσαν με την αναγκαιότητα να υπάρχει ένα μακροπρόθεσμος ενεργειακός σχεδιασμό».
Σε γενικότερο επίπεδο τόνισε πως θα πρέπει ο σχεδιασμός αυτός να εγγυάται την ενεργειακή επάρκεια και την ασφάλεια εφοδιασμού για το σύνολο της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των νησιών, μέσω σύγχρονων υποδομών και διασυνδέσεων. Δεύτερον, θα πρέπει να είναι εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης, να υπηρετεί στόχους για το κλίμα. Να υπηρετεί την ανάπτυξη των περιφερειών και τέλος να αποτελεί συστηματικό εργαλείο αναβάθμισης της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας. Τόνισε ακόμα πως θα πρέπει να θεσπιστούν προτεραιότητες στον ενεργειακό σχεδιασμό, καθώς και να γίνεται η συστηματική τους παρακολούθηση.
«Η χώρα θα πρέπει να καλύψει την ενεργειακή της ασφάλεια, θα πρέπει όμως και να μη χάσει την ανάπτυξη, χωρίς βέβαια αυτή να έρθει κόντρα με την προστασία του περιβάλλοντος. Ο λιγνίτης με λιγότερη όμως συμμετοχή θα έχει μέλλον στη χώρα μέχρι το 2030», πρόσθεσε.
Μάλιστα ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα βγει η υπουργική απόφαση που θα ξεκαθαρίζει το τοπίο με τους διαγωνισμούς των ΑΠΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ