ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ απο την εξουσία! Ετοιμάζει ηρωική έξοδο μετά τις διεθνείς πιέσεις με αιτιολογία την κατοχή εταιρίας off-shore!

IMG_3176Θα παραιτηθώ αν αποδειχθεί ότι έχω off-shore δηλώνει ο Ερντογαν στην Τουρκία μετά τις διεθνείς πιέσεις για απομάκρυνση του απο την ηγεσία της Τουρκίας!
Οπως όλα δείχνουν πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην οικειοθελή αποχώρηση του ή τη βίαιη απομάκρυνση του η οποία μπορει να φέρει την Τουρκία στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου και πλήρης αποσταθεροποίησης της περιοχής με τρομακτικές συνέπειες!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), την τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση, να παρουσιάσει αποδείξεις ότι διαθέτει λογαριασμούς off-shore, αντιδρώντας στις καταγγελίες του αρχηγού του CHP.
Νωρίτερα αυτόν το μήνα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι μέλη της οικογένειας του Ερντογάν και πρώην κορυφαίοι συνεργάτες του φέρονται να μετέφεραν εκατομμύρια δολάρια σε υπεράκτια εταιρεία για λογαριασμό του προέδρου.
«Αν ο Ταγίπ Ερντογάν έχει μια δεκάρα στο εξωτερικό, (ο Κιλιτσντάρογλου) πρέπει να το αποδείξει. Αν αποδειχθεί, δε θα μείνω στον προεδρικό θώκο ούτε ένα λεπτό (…). Σε ποια οφσόρ τράπεζα έχει ο Ταγίπ Ερντογάν λογαριασμό; Απόδειξέ το. Αν δεν μπορείς να το αποδείξεις, εσύ πρέπει να εγκαταλείψεις την πολιτική. Αν το κάνεις, εγώ θα εγκαταλείψω την πολιτική και το αξίωμά μου, την προεδρία», είπε ο τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.
Οι δικηγόροι του Ερντογάν υπέβαλαν μήνυση εναντίον του αρχηγού του CHP για συκοφαντική δυσφήμηση και απαιτούν αποζημίωση, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.
Το κόμμα της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης προέτρεψε εξάλλου τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ να παραιτηθεί επειδή τα ονόματα των γιων του συνδέθηκαν με τα λεγόμενα Paradise Papers.
Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν, ο Ερκάν και ο Μπουλέντ, οι γιοι του Τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, είναι οι μοναδικοί μέτοχοι δύο ναυτιλιακών εταιρειών καταχωρισμένων στη Μάλτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ