Αλέξης Τσίπρας "Θα σας κοπεί το γελάκι" [ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΟΜΙΛΙΑ ΒΙΝΤΕΟ]

https://youtu.be/W-yzm5FB4_M
«Ούτε κρύβομαι, ούτε εκβιάζομαι κύριε Μητσοτάκη»
Από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός σε αυστηρούς τόνους ξεκίνησε την πρωτολογία του στη συζήτηση στην Ολομέλεια τοποθετούμενος επί της επερώτησης της ΝΔ για τη συμφωνία Ελλάδας-Σ. Αραβίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως «Σήμερα βρίσκομαι εδώ και είναι επιλογή μου να βρίσκομαι εδώ. Αποφάσισα να βρίσκομαι γιατί δεν πρόκειται πλέον να ανεχθώ καμία πρόκληση, καμία συκοφαντία και καμία γραφικότητα κύριε Μητσοτάκη. Διότι έχετε ξεπεράσει τα όρια του γραφικού με αυτά που κάνετε».
Και συνέχισε λέγοντας ότι «Την προηγούμενη εβδομάδα φτάσατε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι το προγραμματισμένο μου ταξίδι στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες και οι συναντήσεις μου με Μακρόν και Γιούνκερ έγιναν για να μη βρίσκομαι στη Βουλή, για να δραπετεύσω ήταν ένα ταξίδι αφορμή-δικαιολογία για να μην παρίσταμαι στις μεγάλες αποκαλύψεις που θα κάνετε. Να φύγω να δραπετεύσω από τι κύριοι συνάδελφοι;
Από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη; ούτε εσείς, ούτε εκείνοι που τα γράφουν δεν τα πιστεύουν» είπε ο κ. Τσίπρας.
«Ούτε κρύβομαι ούτε εκβιάζομαι» τόνισε ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στο πρόσφατο τηλεοπτικό του σποτ, είπε: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Και όταν έρχονται τηλεοπτικά συνεργεία στο γραφείο μου, ούτε ξεσκονίζω ούτε κρύβω τα δώρα που δίνονται στον πρωθυπουργό, Να δω όταν θα έρθει κάποιο τηλεοπτικό συνεργείο στο γραφείο σας, τι ξεσκόνισμα θα κάνετε εσείς, που θα κρύψετε τα παραστατικά της Ζίμενς, τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, τις απομαγνητοφωνήσεις του αντιπροέδρου του κόμματός σας, και το Ε9 που δεν έχετε καταθέσει. Μετακόμιση θα κάνετε εσείς. Δεν φοβάμαι τίποτα.» επανέλαβε ο κ. Τσίπρας.
«Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ την αλήθεια και να αποκαλύψω το βρόμικο παιχνίδι και το μέγεθος της απάτης σας, να καταλάβει ο λαός ποιος είναι ο στόχος και ο σχεδιασμός σας» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ποιος σας δίνει γραμμή».
«Σας δίνουν γραμμή ΜΜΕ που οι ιδιοκτήτες τους έχουν επιδοθεί σε μια λυσσαλέα επίθεση κατά της κυβέρνησης.»
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
«Δεν θέλετε να χτυπήσετε τον Καμμένο. Θέλετε να χτυπήσετε την κυβέρνηση», καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός.
«Δεν έχουμε να κάνουμε με έναν μεσάζοντα, όπως επιμένετε να λέτε, αλλά με έναν εξουσιοδοτημένο από τη Σαουδική Αραβία.»
Δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό σας ότι θα είστε αλλά δυο χρόνια εκεί που είστε, συν τέσσερα, απευθύνθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας και αναρωτήθηκε: «Νομίζετε ότι έτσι πέφτουν οι κυβερνήσεις; Από τους βαρόνους;».
«Κύριε Μητσοτάκη μιλήσατε για βούρκο και για λάσπη απευθυνόμενος σε μένα. Δεν είναι δικός μας δρόμος ο βούρκος της διαπλοκής», προσέθεσε ο πρωθυπουργός και τόνισε:
«Εμείς θέλουμε το φως, γι΄ αυτό είμαι εδώ σήμερα, για να υπερασπιστώ το φως» είπε ο Αλέξης Τσιπρας.
Συμπλήρωσε δε πως «όλες αυτές τις μέρες δεν έχει καταλάβει ο κόσμος γιατί κατηγορείται και ποιος κατηγορείται».
«Το βασικό σας επιχείρημα κ. Μητσοτάκη είναι ότι η πρεσβεία μας στο Ριάντ μας προειδοποιούσε να μην προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ άφησε αιχμές για χρηματισμό λειτουργών του Δημοσίου για τη διαρροή εγγράφων.
«Ο κ. Παπαδόπουλος κατέθεσε την εξουσιοδότηση που είχε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, ζητήσαμε από τον ακόλουθο Άμυνας, που έχουμε στα Αραβικά Εμιράτα να ελεγχθεί η νομιμότητα του εγγράφου που κατέθεσε ο κ. Παπαδόπουλος για τη γνησιότητα του εγγράφου. Υπήρξε απάντηση από τη Σαουδική Αραβία ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό», είπε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο ρόλο του Βασίλη Παπαδόπουλου και τόνισε:
«Τον Νοέμβριο του 2016 έχουμε το πιστοποιητικό που ορίζει ότι είναι γνήσια η εξουσιοδότηση, όποτε δεν έχουμε μεσάζοντα αλλά συμφωνία ανάμεσα στα δύο κράτη».
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
«Η αλληλογραφία του υπουργού Εξωτερικών γίνεται με απόρρητα τηλεγραφήματα», επισήμανε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι δεν θα καταθέσει στη Βουλή τα έγγραφα με την απάντηση του πρέσβη μας στο Ριάντ, αλλά θα τα δώσει στους αρχηγούς των κομμάτων να τα διαβάσουν.
Προσέθεσε ότι τέσσερις μέρες μετά την επικύρωση της πιστοποίησης, ο πρέσβης έστειλε τηλεγράφημα στον ΥΠΕΞ που έλεγε ότι υπάρχει μια αξιόπιστη πηγή κοντά στον υπουργό Άμυνας Σαουδικής Αραβίας που λέει πως πρέπει να έρθει στην Αθήνα για να άμεση διαβούλευση, το όνομα αυτού κ. Ζορζ Σφακιανάκης, προσέθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως ούτε αυτός είναι η Σαουδική πλευρά, είναι ενδιάμεσος και αυτός, και προσέθεσε:
«Να ζητήσετε συγνώμη κ. Μητσοτάκη από τον υπουργό Άμυνας, τον υπουργό Εξωτερικών και το διπλωματικό σώμα, δεν κάνετε κακό στην κυβέρνηση αλλά στη χώρα κ. Μητσοτάκη».
Αίτημα του πρωθυπουργού για Προ ημερησίας συζήτησης για τη φοροδιαφυγή
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε παράλλλα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ξεφύγει από την ουσιαστική συζήτηση και προανήγγειλε Προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή.
Δεν θα ξεφύγει ο κ. Μητσοτάκης από την ουσιαστική συζήτηση. Κατέθεσα πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη #Vouli σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη φοροδιαφυγή. Για να συζητήσουμε για τα πραγματικά μεγάλα ζητήματα της χώρας και όχι για συκοφαντικές εγκλήσεις.
Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ