Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

cameras2
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η προκήρυξη για την έκδοση των επτά αδειών εθνικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν το φάκελο της υποψηφιότητάς τους εντός 45 ημερών.

Στη συνέχεια το ΕΣΡ θα εξετάσει τους φακέλους και θα δώσει την άδειά του για τη διενέργεια της δημοπρασίας, η οποία δεν θα θυμίζει σε τίποτα την περσινή διαδικασία κατά την οποία υποψήφιοι ιδιοκτήτες είχαν κλειστεί για μέρες στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, γεγονός που είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.
Η διάρκεια ισχύος των αδειών θα είναι δεκαετής από την ημερομηνία της έκδοσης καθεμίας από αυτές.
Διευκρινίζεται ότι δεν θα προκηρυχθούν επιπλέον άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για όλη τη χρονική ισχύ των αδειών που θα χορηγηθούν. Θα προκηρυχθούν ωστόσο εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος άλλες κατηγορίες αδειών παρόχων περιεχομένου, ανάλογα με τις τεχνολογικές εξελίξεις και την εκάστοτε χωρητικότητα του φάσματος.
Σε περίπτωση που με την ολοκλήρωση της παρούσας διαγωνιστικής διαδικασίας κάποιες από τις προκηρυσσόμενες άδειες παραμείνουν αδιάθετες, το ΕΣΡ υποχρεούται να τις επαναπροκηρύξει με την ίδια τιμή εκκίνησης για την ίδια κατηγορία παρόχων περιεχομένου και για δεκαετή διάρκεια, εφόσον μέχρι την δημοσίευση της επόμενης προκήρυξης για τη χορήγηση άλλης κατηγορίας αδειών παρόχων περιεχομένου εκδηλωθεί έμπρακτο ενδιαφέρον από έναν τουλάχιστον υποψήφιο με την κατάθεση στο ΕΣΡ σχετικής αίτησης που θα συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή ύψους τριών εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων (€ 3.500.000) ευρώ.
dikaiologitika.gr
 
[scribd id=365733088 key=key-upuByxfBp6Q6q84dpfYH mode=scroll]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ