Την ανθρωπιστική αξία των Μεταμοσχεύσεων Μυελού Οστών επισήμανε ο Πρ. Παυλόπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 31 ΣΗΜΕΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ
Αθήνα, 27.11.2017
Η παρουσία μου μαζί σας έχει ως στόχο ν’ αναδείξει, για μιαν ακόμη φορά, την τεράστια Ανθρωπιστική αξία των Μεταμοσχεύσεων εν γένει, ιδίως δε των Μεταμοσχεύσεων Μυελού Οστών.
Κάθε δότης μυελού οστών έχει το προνόμιο, κυριολεκτικώς, να σώσει μια ζωή Συνανθρώπου.  Και τούτο γιατί η Μεταμόσχευση Μυελού Οστών είναι η τελευταία ελπίδα ζωής σε ενήλικες -πρωτίστως δε σε παιδιά- όταν όλα τα άλλα μέσα στο πεδίο της ιατρικής επιστήμης έχουν «σιγήσει».
Επιτρέψατέ μου να περατώσω αυτόν τον σύντομο χαιρετισμό με μιαν έκκληση προς όλους εκείνους οι οποίοι, κυρίως από άγνοια και συνακόλουθη ιδεοληψία, στρέφονται, με ποικίλους δυστυχώς τρόπους, εναντίον των Μεταμοσχεύσεων, ακόμη και όταν αυτές πρόκειται να σώσουν την ίδια τους την ζωή ή την ζωή των οικείων τους:
Οι Μεταμοσχεύσεις, όταν γίνονται στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας και ιατρικώς lege artis, συνιστούν την υπέρτατη έμπρακτη έκφραση Ανθρωπισμού, με την έννοια της ευγενέστερης συμπαράστασης προς τον πλησίον.  Εκείνης, που, κατά την Χριστιανική Διδασκαλία, εκκινεί από την αφετηρία της Αγάπης προς τον πλησίον για να καταλήξει στην πλήρη ταύτιση με αυτόν, όπως προτρέπει η ενσυνείδητη μετάβαση από το «Αγαπάτε αλλήλους» στο «Αγάπα τον πλησίον σου ως σεαυτόν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ