Ιαπωνία: Υποκλοπές δείχνουν ότι η Βόρεια Κορέα προετοιμάζει νέα πυραυλική δοκιμή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

IMG_3212Οι αρχές της Ιαπωνίας εντόπισαν ραδιοεπικοινωνίες που δείχνουν ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει άλλη μία δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, παρόλο που οι εικόνες των δορυφόρων δεν κατέγραψαν νέα δραστηριότητα σε πεδία δοκιμών.
Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευε βαλλιστικούς πυραύλους με ρυθμό δύο ή τριών τον μήνα από τον Απρίλιο, όμως οι δοκιμές διακόπηκαν τον Σεπτέμβριο, μετά την εκτόξευση ενός που πέρασε πάνω από το νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας.
Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε αργά τη Δευτέρα ότι η ιαπωνική κυβέρνηση τέθηκε σε κατάσταση επαγρύπνησης μετά τον εντοπισμό αυτών των ραδιοεπικοινωνιών, που υποδεικνύουν ότι μια νέα δοκιμή ίσως γίνει εντός ημερών. Όμως το πρακτορείο σημείωσε ότι τα σήματα μπορεί κάλλιστα να σχετίζονταν με χειμερινά γυμνάσια του στρατού της Βόρειας Κορέας.
Το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση στη Σεούλ, μετέδωσε ότι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας κατέγραψαν το τελευταίο διάστημα ενδείξεις πως ίσως επίκειται νέα εκτόξευση πυραύλου κι έδωσαν εντολή για αυξημένη επαγρύπνηση.
Ερωτηθείς σχετικά με τα δημοσιεύματα αυτά ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μάνινγκ, είπε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τη Βόρεια Κορέα.
«Σε αυτό το στάδιο πρόκειται για μια προσπάθεια με αιχμή του δόρατος τη διπλωματία, η οποία υποστηρίζεται από στρατιωτικές επιλογές», είπε ο Μάνινγκ και πρόσθεσε ότι «η συμμαχία» της Ουάσινγκτον και της Σεούλ «παραμένει ισχυρή και ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση ή επίθεση της Βόρειας Κορέας».
Στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ σημειώνουν ότι η Βόρεια Κορέα στο παρελθόν έχει στείλει παραπλανητικά σήματα που υποδείκνυαν πως προετοιμαζόταν για δοκιμές, εν μέρει για να αποκρύψει τις πραγματικές προετοιμασίες και εν μέρει για να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά των αμερικανικών και συμμαχικών υπηρεσιών πληροφοριών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ