Πλοίο της χρονιάς ανακηρυχθηκε το αήττητο «Θωρηκτό Αβέρωφ»

IMG_3231Ως πλοίο της χρονιάς ανακηρύχθηκε το «Θωρηκτό Αβέρωφ» από τον κορυφαίο σε παγκόσμιο επίπεδο οργανισμό Lloyd’s List.
Με το βραβείο «πλοίο του 2017» το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που κατάφερε να συμμετάσχει αλλά και να «επιβιώσει» δύο παγκοσμίων πολέμων χωρίς μάλιστα να καταγράψει ήττα σε καμία ήττα κατά την αναμέτρηση με τον εχθρό, τιμάται για τα επιτεύγματά του και την προσφορά του στο έθνος.

https://www.youtube.com/watch?v=_m5_MNo3pqE#action=share
Η απονομή βραβείων του οργανισμού Lloyd’s List πραγματοποιείται από το 2004 πλέον αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα για τον ναυτιλιακό κλάδο.
Η απονομή των βραβείων αποσκοπεί στην αναγνώριση και ανάδειξη υψηλών επιτευγμάτων και αξιέπαινων δραστηριοτήτων στο χώρο της ελληνικής ναυτιλίας, καθώς επίσης και στην προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως ναυτιλιακό κέντρο.
Το βραβείο για το Θωρηκό Αβέρωρ παρέλαβε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.
 
Η ανακοίνωση του ΓΕΝ
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, παρέστη στην ετήσια τελετή απονομής των Ελληνικών Ναυτιλιακών Βραβείων 2017 της Lloyd’s List (14th Annual Lloyd’s List Greek Shipping Awards Ceremony and Gala Dinner), όπου απονεμήθηκε στο Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» το βραβείο «Πλοίο του έτους 2017» (“Ship of the Year Award 2017”).
Η ανωτέρω εκδήλωση διοργανώνεται ετησίως από την Lloyd’s List, από το 2004, αποτελώντας το μεγαλύτερο γεγονός της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Η απονομή των βραβείων αποσκοπεί στην αναγνώριση και ανάδειξη υψηλών επιτευγμάτων και αξιέπαινων δραστηριοτήτων στο χώρο της ελληνικής ναυτιλίας, καθώς επίσης και στην προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως ναυτιλιακό κέντρο.
Το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», το «Θωρηκτό της νίκης», το μοναδικό «εν ζωή», πολεμικό πλοίο που συμμετείχε ενεργά στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, χωρίς να γνωρίσει την ήττα και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νεότερη Ελληνική ιστορία, συμβάλλοντας καθοριστικά στο διπλασιασμό της ελληνικής επικράτειας, επιλέχθηκε από τη Lloyd’s List να βραβευθεί με το βραβείο «Πλοίο του έτους 2017», για τα επιτεύγματά του και την προσφορά του στο Έθνος.
 

Πλοίο της χρονιάς ανακήρυξε το αήττητο «Θωρηκτό Αβέρωφ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ