Στη Διεύθυνση Εγκληματικών Ενεργειών οι συνομιλίες Γεωργιαδη – Παπαδημητρίου για τις προσλήψεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
IMG_3241Την αποστολή του ηχητικού ντοκουμέντου της συνομιλίας του πάλαι ποτέ επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Παπαδημητρίου με το γραφείο του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη στη Διεύθυνση Εγκληματικών Ενεργειών αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας. Στη συζήτηση υπάρχει αναφορά σε συνεννόηση για προσλήψεις. Η Διεύθυνση θα αποφασίσει αν τα όσα ακούγονται σε αυτή τη συνομιλία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην έρευνα.
Σήμερα κατέθεσε τελικά στην Εξεταστική ο κ. Παπαδημητρίου, χωρίς να χρειαστεί βίαιη προσαγωγή, επικαλούμενος λόγους υγείας για την απουσία του ως τώρα. Αποδέχτηκε ότι η φωνή στο ηχητικό είναι δική του, αλλά υποστήριξε ότι η συνομιλία έχει υποστεί… μοντάζ και ότι έχει γίνει συρραφή σημείων της συνομιλίας. Τα μέλη της Εξεταστικής ζήτησαν να διακόψουν για να ακούσουν το ηχητικό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε εξαιτίας αντιδράσεων των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης. Εν τέλει, το κάθε μέλος της Εξεταστικής θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει τη συνομιλία, αλλά… μόνο του.
Σε ότι αφορά δε την ουσία της υπόθεσης, το προεδρείο αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στον ΟΠΑΠ (που εμφανίζεται ως χορηγός που πλήρωσε τους διορισμούς των 23), προκειμένου να ξεκαθαριστεί το ύψος και ο χρόνος της επιχορήγησης. Την παραπάνω ανακοίνωσε έκανε ο πρόεδρος κ. Μπαλωμενάκης που ζήτησε να σταλούν οι συμβάσεις με τα σχετικά στοιχεία που αφορούν στον τρόπο διάθεσης των χρημάτων από τις χορηγίες. Από τη πλευρά του ο κ. Παπαδημητρίου εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη παρουσία περιπολικών έξω από το γραφείο του (είχε διαταχθεί ακόμα και βίαιη προσαγωγή), διευκρινίζοντας πως ουδέποτε αρνήθηκε να καταθέσει. Αντίθετα δήλωσε πως τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει μπορεί να του προκαλέσουν κρίση κατά τη κατάθεση και να εκτεθεί κατά τη παρουσία του στην επιτροπή, ενώπιων των τηλεοπτικών δεκτών. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως σε απάντησή του, ο πρώην επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ, δήλωσε πως οι επίμαχες προσλήψεις που εξετάζονται δεν έγιναν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου αλλά με μπλοκάκι. Μάλιστα σημείωσε πως οι διορισμοί στο ΚΕΕΛΠΝΟ γίνονται ακόμα και σήμερα δηλώνοντας πως μπορεί να φέρει και τα σχετικά ΦΕΚ των αποφάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ