Πέντε tips για σωστό τρέξιμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Όπως με κάθε άθλημα, υπάρχει και σωστός τρόπος να το κάνετε, για να αποφύγετε τους ανεπιθύμητους τραυματισμούς.

Ο φυσιοθεραπευτής Tim Holden μίλησε στο Men’s Fitness, και έδωκε τα πέντε tips του για να τρέχετε σωστά, έτσι ώστε να μην τραυματίζεστε εύκολα και να έχετε το μεγαλύτερο όφελος από την άσκηση.
Ακολουθήστε τις πιο κάτω συμβουλές:
Μην πατάτε τόσο δυνατά
Το «σκληρό» τρέξιμο, ή τουλάχιστον να πατάτε δυνατά δεν είναι και ότι καλύτερο για το σώμα σας, εφόσον αυξάνει τη δύναμη του αντίκτυπου σε όλα σας το κορμί. Αυτό μπορεί να προκαλέσει νέους τραυματισμούς. Για να μην πατάτε τόσο δυνατά όταν τρέχετε, να εστιάσετε την προσοχή σας στον ήχο που κάνει το πόδι σας όταν τρέχετε.
Προσέξτε πόσο λυγίζετε το σώμα σας
Μην λυγίζετε το κορμί σας τόσο όταν τρέχετε, παρόλο που νομίζετε ότι πάτε πιο γρήγορα, κάνετε μεγάλο κακό στον εαυτό σας, εφόσον το βάρος σας πέφτει πάνω στα γόνατα σας.
Για να βρείτε τη σωστή στάση για το τρέξιμο σας, σταθείτε και πάρτε το βάρος σας μπροστά, ώσπου να το αισθανθείτε στις μύτες των ποδιών σας.
Χρησιμοποιείστε τα χέρια να βοηθήσετε τα πόδια
Τα χέρια και πόδια σας πρέπει να είναι συγχρονισμένα. Όταν τρέχετε, είναι καλό να κινούνται και τα χέρια σας μαζί με τα πόδια σας, για να κάψτε περισσότερες θερμίδες.
Προσέξτε το ρυθμό σας
Να κρατάτε ένα καλό ρυθμό όταν τρέχετε. Οι μυς σας θα λειτουργούν καλύτερα και δεν θα ξοδεύετε τόση ενέργεια για να τρέξετε, που θα σας βοηθήσει στο να πάτε πιο μακριά. Εστιάστε την προσοχή σας στο να πηγαίνετε πιο γρήγορα και το να πατάτε το πόδι σας στο πάτωμα όσο λιγότερο γίνεται.
Ελέγξτε τη στάση σας
Αν αισθανθείτε κάποιο πόνο, τότε κάτι πάει λάθος. Προσέξτε τη στάση σας όταν τρέχετε, αγοράστε καινούρια παπούτσια για τρέξιμο και επισκεφτείτε έναν ειδικό που μπορεί να σας πει πως μπορείτε να βελτιωθείτε.
mag.sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ