Ποιες εφαρμογές των smartphones παρακολουθούν τους χρήστες Android με «παράνομο λογισμικό»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

android
Smartphone apps όπως το Tinder και το Snapchat χρησιμοποιούνται για την κρυφή παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των χρηστών τηλεφώνων Android, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η κοινή μελέτη από το Yale Privacy Lab, μια πρωτοβουλία που συνδέεται με τη νομική σχολή Yale και τη γαλλική ερευνητική ομάδα Exodus Privacy, εξέτασε 25 ίχνη που βρέθηκαν κρυμμένα σε δημοφιλείς εφαρμογές του Google Play όπως Uber, Tinder, Skype, Twitter, Spotify και Snapchat .
Τα δείγματα ελήφθησαν από συνολικά 44 ύποπτους ιχνηλάτες smartphone που προσδιορίστηκαν από το Exodus Privacy.
Οι εφαρμογές Tinder, Spotify, Uber και Amazon Echo ειδικότερα, αναγνωρίστηκαν να χρησιμοποιούν την Crashlytics, μια υπηρεσία της Google που αρχικά σχεδιάστηκε για να παρακολουθεί τις αναφορές κατάρρευσης εφαρμογών, αλλά αργότερα βρέθηκε ότι παρέχει στις επιχειρήσεις πληροφορίες για τις δραστηριότητες των χρηστών.
«Η δημοσίευση αυτών των πληροφοριών είναι προς το δημόσιο συμφέρον, καθώς αποκαλύπτουν το παράνομο λογισμικό επιτήρησης το οποίο είναι άγνωστο στους χρήστες Android τη στιγμή της εγκατάστασης της εφαρμογής», δήλωσε η Privacy Lab στην ιστοσελίδα της.
«Αυτοί οι ιχνηλάτες διαφέρουν ως προς τα χαρακτηριστικά και τον σκοπό τους, αλλά χρησιμοποιούνται κυρίως για στοχοθετημένη διαφήμιση, ανάλυση συμπεριφοράς και παρακολούθηση θέσης».
Η Exodus αναφέρει ότι πάνω από το 75% των εφαρμογών που αναλύθηκαν περιείχαν υπογραφές των ιχνηλατών – και η ομάδα φοβάται ότι οι εφαρμογές που ταξινομούνται ως “καθαρές” περιέχουν απλώς ιχνηλάτες που δεν εντοπίζουται ακόμα. Οι ομάδες ζητούν τώρα «αυξημένη διαφάνεια» των ιχνηλατών που βρίσκονται στις εφαρμογές Google Play.
«Η πλατφόρμα Exodus εντοπίζει τους ιχνηλάτες μέσω υπογραφών, όπως ένας ανιχνευτής προστασίας από ιούς ή spyware και έτσι μπορεί να ανιχνεύσει μόνο ιχνηλάτες που έχουν αναγνωριστεί προηγουμένως από τους ερευνητές τη στιγμή της σάρωσης», αναφέρει η δήλωση του Privacy Lab.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ