Θέλετε να μαγειρέψετε αλλά διαπιστώνετε ότι ξεχάσατε να ξεπαγώσετε το κρέας; Μην ανησυχείτε, με το κόλπο που θα σας δείξουμε θα το ξεπαγώσετε εύκολα μέσα σε περίπου 15 λεπτά.
Βάλτε νερό σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε το να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσουν οι πρώτες φυσαλίδες στον πάτο.
Κλείστε το μάτι της κουζίνας και βάλτε το κρέας μέσα σε σακουλάκια. Όσο πιο μικρά είναι τα κομμάτια τόσο πιο γρήγορα θα ξεπαγώσουν. Μην αφήνετε πολύ ώρα το κρέας μέσα στο ζεστό νερό.
Για το κοτόπουλο 10 λεπτά είναι αρκετά και μέσα σε αυτόν τον χρόνο δεν προλαβαίνουν να αναπτυχθούν βακτήρια. Για τα υπόλοιπα χρειάζονται γύρω στα 15 λεπτά. Στη συνέχεια βγάλτε το κρέας ή το κοτόπουλο από το ζεστό νερό, πλύντε το και μαγειρέψτε το.