Η επανεμφάνιση λοιμώξεων της "βικτωριανής εποχής" στη Βρετανία προβληματίζει τους ερευνητές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

dnaΑμηχανία και προβληματισμό προκαλεί στους ερευνητές στη Βρετανία η επανεμφάνιση εξαιρετικά μεταδοτικών νόσων της «βικτωριανής εποχής», για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια. Τα κρούσματα Οστρακιάς στη χώρα έφτασαν στα επίπεδα ρεκόρ των 17.000 περιπτώσεων μόνο για το 2016, εντείνοντας τους φόβους των ερευνητών για πανδημία. Η λοίμωξη είναι συχνότερη… σε παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών και αν και είναι εξαιρετικά μεταδοτική (απλώνεται εύκολα με βήχα) θεραπεύεται εύκολα με αντιβιοτικά. Αλλά αυτό, από μόνο του, εγείρει ανησυχίες για την ασθένεια που γίνεται ανθεκτική στα αντιβιοτικά, δημιουργώντας μια παγκόσμια πανδημία.

Οι γιατροί παροτρύνουν το κοινό να συνειδητοποιήσει τα συμπτώματα, τα οποία περιλαμβάνουν ένα ρόδινο εξάνθημα και να ζητήσουν βοήθεια από το γιατρό τους. Δεδομένα για το 2017 υποδηλώνουν ότι ο ρυθμός μόλυνσης μπορεί να μειώνεται, αλλά οι ειδικοί παραμένουν προσεκτικοί, λέγοντας ότι είναι “πολύ νωρίς για να το πούμε.”
Μια κοινή έρευνα από τις αρχές δημόσιας υγείας από όλη την Αγγλία και την Ουαλία διαπίστωσε ότι η συχνότητα της οστρακιάς τριπλασιάστηκε μεταξύ 2013 και 2014, αυξάνοντας από 4.700 περιπτώσεις σε 15.637 περιπτώσεις. Το 2016, αναφέρθηκαν 19.206 περιπτώσεις, το υψηλότερο επίπεδο από το 1967. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων ήταν στην Αγγλία.
“Ανησυχούμε – είναι μια δραματική άνοδος”, δήλωσε η Δρ. Theresa Lamagni, περιγράφοντας τον αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων ερυθράς αιφνίδιας ουσίας ως “αινιγματικό”, προσθέτοντας ότι δεν έχουν εντοπιστεί υποκείμενες αιτίες. Τόνισε ότι τα μεμονωμένα κρούσματα της νόσου είναι “όχι πιο σοβαρά από ότι στο παρελθόν – είναι απλά θέμα κλίμακας”.
scarlet-fever-chart
Η οστρακιά ήταν μια κοινή αιτία θανάτου κατά τη διάρκεια της βικτωριανής εποχής, αλλά περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την είσοδο των αντιβιοτικών. Όπως και με οποιαδήποτε βακτηριακή λοίμωξη, η άμεση θεραπεία είναι απαραίτητη για την πρόληψη τόσο της εξάπλωσης της νόσου όσο και του κινδύνου περαιτέρω επιπλοκών, όπως πνευμονία και ηπατική βλάβη. Όποιος διαγνωστεί με οστρακιά συνιστάται να μείνει στο σπίτι τουλάχιστον 24 ώρες μετά την έναρξη της θεραπείας για να αποφύγει τη μετάδοση της λοίμωξης.
Δεν υπάρχει εμβόλιο κατά της νόσου και όλες οι περιπτώσεις πρέπει να αναφέρονται από τους γιατρούς στην τοπική υγειονομική αρχή. Ο μοριακός γενετικός έλεγχος απέκλεισε ένα πρόσφατα αναδυόμενο στέλεχος της λοίμωξης. Επιπλέον, δεν έχει υποτεθεί ότι η ασθένεια έχει καταστεί ανθεκτική στην πενικιλίνη που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία της – ακόμα.
 
infiltr8or

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ