15/04/2021

Η Πάτρα τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Ανδρέα – Παρών ο Προκόπης Παυλόπουλος

patra agios andreas
Εορτασμός του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέα – Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου μετά την Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει η Θεία Δοξολογία όπου θα παραστεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος μάλιστα αναμένεται να παραμείνει και στο επίσημο γεύμα που θα παραθέσει η Ιερά Μητρόπολη Πατρών το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Patra Palace.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πάτρας ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Μετά την Δοξολογία θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου κατά μήκος της οδού Αγ. Ανδρέου, κατόπιν στην οδό Γούναρη, στην Μαιζώνος και η πομπή θα επιστρέψει στο ναό.
Ο εορτασμός του Πολιούχου στην Αποστολική Μητρόπολη Πατρών θα είναι και φέτος λαμπρός και εκτιμάται ότι πλήθος προσκυνητών απ’ όλο το νομό Αχαΐας, τη Δυτική Ελλάδα, την στερεά Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και την Αθήνα θα επισκεφθούν την Πάτρα για να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα και τον Σταυρό του Μαρτυρίου του Αγίου Ανδρέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ