Στο ρεκόρ Γκίνες η Καρδίτσα με νουγκατίνα σοκολάτα 100 μέτρων και 21 εκατοστών!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

karditsa ginnes4
Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες βρίσκεται από σήμερα η Καρδίτσα και ο Σύλλογος ζαχαροπλαστών της, κατασκευάζοντας τη μεγαλύτερη νουγκατίνα σοκολάτα στον κόσμο, μήκους 100,21 μέτρων και βάρους περισσοτέρων από δύο τόνους!

Η όλη διαδικασία είχε κάποιες μικροπεριπέτειες αλλά τελικά όλα πήγαν καλά και ο ιδιαίτερα απαιτητικός και με σημασία στη λεπτομέρεια Jack Brockbank ανακοίνωσε σε πανηγυρική τελετή, σκορπώντας ενθουσιασμό ότι το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία και μπήκε στη λίστα των παγκοσμίων ρεκόρ με το μήκος της νουγκατίνας να καταγράφεται στα 100 μέτρα και 21 εκατοστά.
https://youtu.be/u_9AlNTtmRc
Η δουλειά άρχισε από πολύ νωρίς στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, με τα τραπέζια να έχουν στηθεί από το βράδυ κάτω από το ειδικό σκέπαστρο και από τις 10 περίπου το πρωί οι 350 περίπου ζαχαροπλάστες, με την βοήθεια των εκατοντάδων σπουδαστών των ΙΕΚ ΑΚΜΗ, έπιασαν δουλειά μεταφέροντας αρχικά το παντεσπάνι και την κρέμα, πάνω στα οποία έρρεε, στη συνέχεια, άφθονη η σοκολάτα που έδωσε στο γλυκό την μοναδική του γεύση, μαζί, βεβαίως με τας υπόλοιπα υλικά.
Ο κόσμος αρχικά αν και πολύς δεν έμενε στον χώρο της πλατείας αλλά όσο πέρναγε η ώρα οι συγκεντρωμένοι πλήθαιναν, για να γίνουν στο τέλος πολλές εκατοντάδες, που περίμεναν υπομονετικά και να μετρηθεί το γλυκό και να ανακηρυχθεί η προσπάθεια επιτυχούσα αλλά και να δοκιμάσουν την εξαιρετική νουγκατίνα, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατασκευής και μέτρησης.
karditsa ginnes
Η γενικότερη οργάνωση της προσπάθειας ήταν πολύ καλή και όλα κύλησαν ομαλά. Ακόμα κι όταν παρουσιάστηκε ένα απρόοπτο καθώς στην αρχική μέτρηση η νουγκατίνα ήταν 99,90 μέτρα, ενώ είχε δηλωθεί ότι θα ήταν 100, υπήρξε η πρόβλεψη και τα υλικά για να προστεθεί το κομμάτι που έλειπε και να πάμε τελικά στα 100,21 που ξεπέρασε το αρχικά προβλεπόμενο μήκος.
Ακολούθησε η διαδικασία του ζυγίσματος και κατόπιν ο κριτής της εταιρείας GUINNESS κ. Jack Brockbank ανέβηκε στην εξέδρα και ανακοίνωσε με πανηγυρικό τρόπο την επιτυχημένη έκβαση του εγχειρήματος, παραδίδοντας στον πρόεδρο του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας κ. Γιάννη Κουφόπουλο το βραβείο και το πιστοποιητικό Guinness.
karditsa ginnes1
Μαζί με τον κ. Κουφόπουλο στην εξέδρα βρέθηκε και ο γραμματέας κ. Μητσιόπουλος, όπως και πολλοί ζαχαροπλάστες ενώ παρέστησαν και τιμήθηκαν για την βοήθεια τους οι χορηγοί αλλά και η συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Καρδίτσας.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Βύρωνας Παππάς, θεματικοί αντιπεριφερειάρχες αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
karditsa ginnes3
Φυσικά η επόμενη μεγάλη στιγμή ήταν το ξεκίνημα της διαδικασίας διανομής του γλυκού και εκεί ίσως ήταν το μόνο σημεία που δεν μπόρεσαν οι διοργανωτές να τηρήσουν τα όσα είχαν προγραμματίσει, όχι γιατί δεν το είχαν σκεφτεί καλά αλλά γιατί το πλήθος ήταν πολύ μεγάλο και σε γιορτές είναι δύσκολο και δεν χρειάζεται να αστυνομεύσεις.
Έτσι η αρχική πρόβλεψη για τρεις πόρτες που θα μπορούν να μπαίνουν και να σερβίρονται 30 με 40 άτομα από κάθε μια, τηρήθηκε για κανένα δεκάλεπτο και μετά έγινε ο χαμός, χωρίς όμως προβλήματα και με τα χαμόγελα να περισσεύουν από διοργανωτές θεατές και συμμετέχοντες σε μία πραγματικά πολύ μεγάλη μέρα για την Καρδίτσα.
karditsa ginnes2
http://www.karditsalive.net/karditsa/%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%81%CE%B5%CE%BA%CF%8C%CF%81-guinnnes-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-100-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-21-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD

ΔΗΜΟΦΙΛΗ