Η ΕΚΤ θα καθυστερήσει την εφαρμογή των οδηγιών της για τα "κόκκινα" δάνεια

IMG_3316Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να καθυστερήσει την εφαρμογή των προτάσεων της για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν τράπεζες της Ευρωζώνης, αναφέρει το Reuters το οποίο επικαλείται τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Όπως αναφέρουν οι πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων, η ΕΚΤ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καθυστερήσει να θέσει σε ισχύ την πρόταση που απαιτεί από τις τράπεζες να σχηματίζουν μεγαλύτερες προβλέψεις για την κάλυψη νέων “κόκκινων” δανείων τους.
Σημειώνεται ότι η πρόταση αυτή προβλεπόταν να εφαρμοστεί από την 1 Ιανουαρίου του 2018, ωστόσο τώρα ενδέχεται να εφαρμοστεί μετά από πολλούς μήνες ή ενδεχομένως και μετά από έναν χρόνο.
Επιπλέον, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, η ΕΚΤ πιθανότατα να περιμένει από την Κομισιόν να καταθέσει στις 28 Μαρτίου τη δική της πρόταση για το θέμα των υφιστάμενων κόκκινων δανείων, πριν ανακοινώσει τη δική της κατευθυντήρια γραμμή για τον τρόπο, με τον οποίο οι τράπεζες της Ευρωζώνης θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους, ύψους 843 δισ.ευρώ.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ