12/04/2021

Με ταχείς ρυθμούς κλείνουν οι εκκρεμότητες για την γ΄ αξιολόγηση – Οι σημερινές συναντήσεις με τους Θεσμούς

IMG_3319Με αντικείμενο τον τομέα της υγείας συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις (9.30) της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των Θεσμών στο πλαίσιο της γ’ αξιολόγησης.
Στο σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης:
Στις 14.30, θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης
Στις 15.00, χρηματοπιστωτικά θέματα και το ζήτημα της αναπτυξιακής τράπεζας
Στις 18.00, τα δημοσιονομικά μεγέθη και η φορολογική πολιτική.
Οι ρυθμοί είναι εντατικοί και σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις διαπραγματεύσεις, έως το Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου θα έχει υλοποιηθεί το σύνολο των προαπαιτούμενων.
Ωστόσο, δεν αλλάζει ο στόχος για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) έως το Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, καθώς έχει δοθεί λύση σε δύο μεγάλα «αγκάθια», τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το θέμα της ΔΕΗ.
Οι εκκρεμότητες και οι διευθετήσεις:
Τα περισσότερα prior actions αφορούν στον τομέα των υποδομών, όπως είναι το Κτηματολόγιο, τα μεταλλεία, κ.ά.
Στον τομέα της δημόσιας διοίκησης, η πιο σημαντική εκκρεμότητα αφορά στην επιλογή, μέσω ΑΣΕΠ, γενικών διευθυντών στο Δημόσιο, διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί.
«Κλείδωσε» η αναβολή στη θέσπιση των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων έως τον Μάρτιο, με στόχο αυτή να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.
Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί το ΦΕΚ για την αξιολόγηση των εργαζόμενων στην ΑΑΔΕ, η οποία θα είναι 3.500 σελίδες με περιγραφή θέσεων.
Παράλληλα, οι συγκεκριμένες πηγές ανέφεραν ότι το ΔΝΤ παρακολουθεί μεν τις διαβουλεύσεις, αλλά δεν μετέχει ενεργά, ζητώντας να μην βγουν οι αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα εκτός προγράμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ