Μπερίσα και Ράμα ενορχηστρωτές της αλβανικής προκλητικότητας κατά της Ελλάδας

IMG_3361Διαρκώς αυξανόμενη βαίνει η αλβανική προκλητικότητα κατά της Ελλάδας, με «ενορχηστρωτές» τον Αλβανό Πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, αλλά και τον προκάτοχό του Σαλί Μπερίσα, οι οποίοι φροντίζουν εδώ μεγάλο χρονικό διάστημα να δράττονται κάθε ευκαιρίας για να εκφράζουν τους ευσεβείς τους πόθους περί «Μεγάλης Αλβανίας».
Την Τετάρτη, με αφορμή τον εορτασμό των 105 χρόνων από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, ο Σαλί Μπερίσα ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook βίντεο με το όραμά του για τη «Μεγάλη Αλβανία», με έναν χάρτη στον οποίο περιλαμβάνεται μεγάλο μέρος της Δυτικής Ελλάδας, η Κέρκυρα και όλη η Ήπειρος, τμήματα από το Μαυροβούνιο, ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο, η Σερβία και τα Σκόπια.
https://www.youtube.com/watch?v=6yWjocxLAxw#action=share
Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, άνοιξε τον χορό των εμπρηστικών δηλώσεων, όταν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνάντηση Αλβανών διπλωμάτων και εκπροσώπων της αλβανικής διασποράς, σημείωσε: «Η Αλβανία έχει κακομάθει την Ελλάδα και πλέον δεν θα σιωπήσει στα ιστορικά ζητήματα μεταξύ των δυο χωρών».
Ο κ. Ράμα αναφερόταν, ασφαλώς, στο πάγιο αίτημα των Τιράνων για άρση του Εμπολέμου από την Ελλάδα, που θα οδηγήσει ουσιαστικά σε έγερση περιουσιακού ζητήματος και θέματος Τσάμηδων. Μάλιστα, ο κ. Ράμα δεν δίστασε να δηλώσει πως «η Ελλάδα εξαπατά εδώ και πολύ καιρό τους Αλβανούς συνομιλητές της».
Τον Ιανουάριο, ο Αλβανός Πρωθυπουργός πήρε αφορμή από την επέτειο των 195 ετών από τον θάνατο του Αλή Πασά για να αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook βίντεο στο οποίο αναφερόταν πως η ελληνική επανάσταση ήταν εμπνευσμένη απ’ αυτόν.
 
Τον Σεπτέμβριο, και ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η καταστροφή σπιτιών της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με την οποία έχουμε διμερή προβλήματα». «Η Αλβανία, ανεξαρτήτως των προβλημάτων και αναγκών της, δεν θα κλείσει ποτέ, ούτε τα μάτια και ούτε το στόμα, σε υπεράσπιση των αληθειών και των δικαιωμάτων της», έσπευσε να συμπληρώσει ο Έντι Ράμα.
Στο πλαίσιο της αλβανικής προκλητικότητας εντάσσεται και η κατεδάφιση σπιτιών και επιχειρήσεων Ελλήνων της Χειμάρρας. Τα μέλη της ελληνικής μειονότητας καταγγέλλουν πως οι κατεδαφίσεις αυτές γίνονται επιλεκτικά και αφορά μόνο στους Έλληνες της Χειμάρρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ