23/04/2021

Τομές στις ελεγκτικές διαδικασίες του δημοσίου κατά της διαφθοράς

moneyTην Ετήσια Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το 2016, παρέλαβαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγρκότηση, Όλγα Γεροβασίλη, και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γρηγόρης Θεοδωράκης, από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου,
Στην ετήσια έκθεση καταγράφονται το έργο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και η συνολική ετήσια δραστηριότητα της Υπηρεσίας.
Μετά το πέρας της συνάντησης, παρουσία των Επιθεωρητών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Επιθεωρητών των Μεικτών Κλιμακίων που εργάζονται εκεί και υπαλλήλων της Υπηρεσίας, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δήλωσε:
«Θέλω να συγχαρώ την κ. Παπασπύρου και όσους παρευρίσκονται σήμερα εδώ για το έργο του σπουδαιότερου εργαλείου που διαθέτουμε σήμερα για τη χάραξη ενιαίας στρατηγικής στον τομέα των επιθεωρήσεων και ελέγχων της Δημόσιας Διοίκησης.
»Για εμάς η αντιμετώπιση των πρακτικών διαφθοράς δεν αποτελεί μια τυπική διαδικασία αλλά μια ύψιστη προτεραιότητα.
»Και αυτό το αποδείξαμε και το αποδεικνύουμε έμπρακτα στηρίζοντας με όλες μας τις δυνάμεις τα Σώματα και τις Υπηρεσίες Ελέγχου.
»Η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να δίνει τη μάχη κατά της διαφθοράς, όσες κι αν είναι οι αντιστάσεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται.
»Οι τομές που επιχειρούμε για τις ελεγκτικές διαδικασίες είναι ουσιαστικές, είναι στέρεες, είναι δημοκρατικές.
»Είναι τομές που έχουν τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και αποτελούν το σημείο σύγκλισης όλων των υπεύθυνων δυνάμεων του τόπου.
»Σε αυτή τη μεγάλη και κρίσιμη προσπάθεια, αρωγός μας στέκεται και η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, την οποία θέλω να ευχαριστήσω θερμά για το έργο της».
Από τη πλευρά της η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, κατά την τοποθέτησή της, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Τα αποτελέσματα του 2016 προέκυψαν από τη μεθοδική δράση τόσο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης όσο και της συντονισμένης και συγκροτημένης συνεργασίας μας με όλους τους αρμόδιους φορείς ελέγχου και επιθεώρησης.
Η ενεργοποίηση την ίδια χρονιά του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου με τις πολύπλευρες δυνατότητες δράσης έδωσε δυναμική ώθηση στις ελεγκτικές διαδικασίες, διασφαλίζοντας τον συντονισμό πολλών διαφορετικών Υπηρεσιών και Σωμάτων.
Καθίσταται σαφές ότι η δύσκολη και επίπονη μάχη κατά της διαφθοράς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της χώρας. Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη στήριξη και να ζητήσω την περαιτέρω συνδρομή της Πολιτείας για τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών που θα θωρακίσουν την δυναμική συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων σε ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς».
Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρης Θεοδωράκης, δήλωσε:
«Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να συγχαρώ την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης και τους συνεργάτες της για το σημαντικό έργο που επιτελούν. Είναι φανερό ότι η προσπάθεια που καταβάλουν έχει αρχίσει και αποδίδει καρπούς.
»Προφανώς, υπάρχουν πολλά που πρέπει ακόμα να γίνουν για την αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς και κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα.
»Από πλευράς Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως είπε και η Υπουργός, θα συνδράμουμε με κάθε μέσο προκειμένου να στηρίξουμε το έργο σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ