Nusret-2017: Διεθνής άσκηση ναρκοπολέμου στην Τουρκία με ελληνική συμμετοχή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

nusret2017
Ολοκληρώθηκε η άσκηση Nusret-2017 που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία και στην οποία συμμετείχαν τουρκικές και νατοϊκές αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις καθώς και ξένοι παρατηρητές.

Στην άσκηση συμμετείχαν 6 ναρκοθηρευτικά και από ένα πλοίο διοίκησης ελέγχου (ναρκοθετικό), φρεγάτα, περιπολικό σκάφος, ελικόπτερο, ναρκαλιευτικό, ταχύπλοο σκάφος ακτοφυλακής, αυτόνομο υποβρύχιο σκάφος (AUV), καθώς και καταδρομείς υποβρύχιας άμυνας (SAS), δυο αεροσκάφη και ένα μεταγωγικό C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Από τη Μόνιμη Νατοϊκή Ομάδα Αντιμέτρων Κατά Ναρκών SNMCMG-2 συμμετείχαν συνολικά έξι πλοία, ένα βρετανικό πλοίο διοίκησης-ελέγχου και ένα ναρκοθηρευτικό, τρία ναρκοθηρευτικά από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία και 1 ναρκαλιευτικό από τη Βουλγαρία.
Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης ένα βουλγαρικό ναρκαλιευτικό, μονάδες εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών από την Ελλάδα και το Κατάρ, 11 παρατηρητές από το Αζερμπαϊτζάν, την Αλγερία, το Κατάρ, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και το Πακιστάν και δυο Ρουμάνοι επιτελικοί αξιωματικοί.
Κατά τα επόμενα χρόνια σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν περισσότερο μη επανδρωμένα υποβρύχια σκάφη στη διεθνή άσκηση ναρκοπολέμου Nusret.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ