13/04/2021

Όταν δεν αρέσει ο Κουβέλης στους νταβατζήδες, τον εξαφανίζουν: Σκάνδαλο και ντροπή είναι η στάση της αντιπολίτευσης για την Σαουδική Αραβία! Είναι δυνατόν να λένε για σκάνδαλο όταν μιλάμε για πώληση και όχι αγορά;

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Κουβέλης άφησε αιχμές για τη διακίνηση διαβαθμισμένων εγγράφων, Αλλά αυτά που είπε φαίνεται δεν άρεσαν στους νταβατζήδες και ο Κουβέλης που κάποτε υμνούσαν, τώρα πέρασε στα ψιλά.

Αποστάσεις από τη διένεξη της κυβέρνησης με τη ΝΔ για την υπόθεση της πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία πήρε ο Φώτης Κουβέλης, λέγοντας ότι η σχετική συζήτηση, όπως διεξήχθη την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή και συνεχίζεται σήμερα, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή «Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη…» με τους Κατερίνα Δούκα και Γιώργο Πιέρρο, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε, αναφερόμενος στην εν λόγω υπόθεση, ότι «δεν υπάρχει οσμή σκανδάλου», καθώς, όπως ανέφερε, δεν τίθεται ζήτημα αγοράς, αλλά πρόκειται για πώληση πολεμικού υλικού.

Ο κ. Κουβέλης άφησε αιχμές και για τη διακίνηση διαβαθμισμένων εγγράφων, τα οποία προφανώς αφορούν σε μυστικά της χώρας, όπως είπε.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε αντίθετος με την πώληση στρατιωτικού υλικού, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια περίπτωση, όπως αυτή της Σαουδικής Αραβίας, όπου τα όπλα χρησιμοποιούνται ενάντια της δοκιμαζόμενης Υεμένης, σκοτώνοντας άμαχο πληθυσμό.

Ο κ. Κουβέλης χαιρέτισε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Υεμένη, που περιλαμβάνει και το αίτημα επιβολής εμπάργκο στην πώληση όπλων από την ΕΕ στη Σαουδική Αραβία. Εξέφρασε ωστόσο τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν, όπως είπε, υπέρ του εμπάργκο.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, ο κ. Κουβέλης άσκησε κριτική στις θέσεις που διατυπώνονται από τα στελέχη της, χαρακτηρίζοντας «πρόσχημα» την επιλογή τους να μην μπαίνουν σε διαδικασία διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή το κόμμα της Κουμουνδούρου συγκυβερνά με τους ΑΝΕΛ.

Ο κ. Κουβέλης υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, στην οποία μετείχε και η ΝΔ και ότι ο ίδιος αποχώρησε, 10-11 μήνες έπειτα από τη συγκρότηση της κυβέρνησης εκείνης, επειδή παραβιάζονταν βασικές αρχές της προγραμματικής συμφωνίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το «Κίνημα Αλλαγής» και το αν αυτό στρέφεται περισσότερο προς τον ΣΥΡΙΖΑ ή προς τη ΝΔ, ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι δεν γνωρίζει ακόμα προς τα πού θα κινηθεί ο νέος φορέας. «Είναι ένα ζητούμενο» είπε χαρακτηριστικά, ενώ είπε ότι το πλαίσιο της συμφωνίας των κομμάτων που συνθέτουν το Κίνημα Αλλαγής, καθώς και το πολιτικό στίγμα της νέας παράταξης, δεν είναι ακόμη σαφή, καθώς προηγήθηκε η διαδικασία ανάδειξης αρχηγού. 

Τόνισε, πάντως, ότι αυτήν την στιγμή στη χώρα επικρατεί ο διπολισμός, με τον έναν πόλο να είναι νεοφιλελεύθερος και βαθιά συντηρητικός και τον άλλο να είναι προοδευτικός. Όπως είπε, ο νέος φορέας θα πρέπει να επιλέξει προς ποιον πόλο θα κινηθεί.

Κληθείς, δε, να σχολιάσει τα περί παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, ο κ. Κουβέλης είπε ότι οι «δυο-τρεις περιπτώσεις» που ασκήθηκε κριτική στη Δικαιοσύνη, δεν συνιστούν παρέμβαση, για να προσθέσει, καταλήγοντας, ότι η δικαστική εξουσία μπορεί και πρέπει να υφίσταται τον κοινωνικό έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ