Πωλείται η θρυλική Aston Martin του James Bond στον "Χρυσοδάκτυλο"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

james bond aston martin
Η Aston Martin DB5 του 1960 που ανήκε στον Sir Paul McCartney και έγινε διάσημη από τη θρυλική ταινία James Bond «Goldfinger» (“Χρυσοδάκτυλος”) πωλείται σε δημοπρασία που διοργανώνει ο Οίκος Bonhams στο Λονδίνο.

Ο τραγουδιστής και μπασίστας των Beatles είχε αγοράσει την Aston Martin DB5 με νούμερο 1653 / R το 1964, λίγο προτού ξεκινήσει παγκόσμια περιοδεία και μόλις είχαν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα της ταινίας «A Hard Day’s Night».
Ο McCartney είχε καταβάλλει το ποσό των 3.800 αγγλικών λιρών και ταξίδευε με την Aston Martin σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο επί έξι χρόνια καλύπτοντας 40.000 μίλια.
Το 4,5 μέτρων αυτοκίνητο διαθέτει έναν 6-κύλινδρο κινητήρα με τρία καρμπιρατέρ απόδοσης 280 ίππων, φτάνει τα 100/χλμ την ώρα σε 7,1 δευτερόλεπτα και η τελική του είναι 232χλμ/ώρα.
Ήταν ένα από τα πιο δυνατά σπορ οχήματα της εποχής του. Αρχικά το αυτοκίνητο ήταν σε χρώμα «Sierra Blue» και είχε δερμάτινη επένδυση στο εσωτερικό, η οποία έχει αντικατασταθεί και πολλά διακοσμητικά, Motorola ραδιόφωνο και Philips Auto-Mignon στερεοφωνικό. Μεταξύ 1963 και 1965 κυκλοφόρησαν μόνο περίπου 1.000 ίδια μοντέλα.
Το σπορ αυτοκίνητο άλλαξε αρκετά χέρια. Το 2012 πουλήθηκε σε δημοπρασία και το αγόρασε συλλέκτης έναντι 344.000 αγγλικών λιρών. Ωστόσο, σήμερα αναμένεται να βρεθεί επόμενος κάτοχος, ο οποίος πρέπει να καταβάλει πενταπλάσιο χρηματικό ποσό.
Ο Oίκος Bonhams έχει ορίσει αρχική τιμή 1,2 εκ. αγγλικές λίρες, δηλαδή 350 φορές πάνω από τα χρήματα που είχε δώσει ο McCartney πριν από 53 χρόνια.
Την ασημί πλέον Aston Martin με κόκκινα δερμάτινα καθίσματα είχε οδηγήσει ο Sean Connery ως James Bond το 1964 στις ελβετικές Άλπεις σε σκηνή καταδίωξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ