Εξαφανισμένη με 60 εκατομμύρια στη τσέπη η σύζυγος του Ανδρέα Βγενοπούλου!

IMG_3503Επτά ημέρες μετά την αποκάλυψη του mononews.gr ότι η σύζυγος του Ανδρέα Βγενοπουλου, Ρίτα Σουβατζόγλου ως μέτοχος του 50% (ίσως και περισσότερο) έδωσε την συγκατάθεση της να πουληθούν όλα τα πλοία της Bariba Corporation, η ίδια δεν έχει δώσει σημεία ζωής.
Πλέον μετά την πώληση των 7 πλοίων η ίδια όπως άλλωστε δικαιούται φέρεται να έχει εισπράξει τουλάχιστον 60 έως 80 εκατ. δολάρια με δεδομένο ότι κατέχει το 50% των μετοχών (κατ άλλους έως και το 70%) της ναυτιλιακής του ίδρυσε ο Πέτρος Βέττας επιστήθιος φίλος του Βγενόπουλου.
Από την άλλη πλευρά λέγεται ότι η ίδια δεν έχει επικοινωνήσει με τα παιδιά του Βγενόπουλου.
Οι αποκαλύψεις του mononews,gr προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις σχετικά με τις πωλήσεις πλοίων ναυτιλιακής εταιρείας ιδιοκτησίας του Ανδρέα Βγενόπουλου, με συνολικά έσοδα της τάξεως των 120 εκατομμυρίων δολαρίων, από τα οποία τα μισά φαίνεται πως κατέληξαν στα χέρια της τελευταίας συζύγου του, Αρετής Σουβατζογλου.
Αν και επισήμως από την πλευρά της κ. Σουβατζόγλου (που τηρεί σιγήν ιχθύος) κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται, πρακτικά δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς: από τη στιγμή που η ίδια ήταν κληρονόμος και μέτοχος κατά 50% (ίσως και παραπάνω) των πλοίων, πρέπει να έλαβε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων.
Όχι κι άσχημα, αν σκεφτεί κανείς ότι η ίδια η Αρετή Σουβατζόγλου ισχυριζόταν μετά τον θάνατο του Ανδρέα Βγενόπουλου ότι πέθανε φτωχός και άφησε πίσω του μόνο χρέη…
Αυτό τουλάχιστον είχε υποστηρίξει μιλώντας στα παιδιά του Ανδρέα Βγενόπουλου από προηγούμενες σχέσεις του, αναφερόμενη πιθανόν σε ένα βαρύ πρόστιμο της τάξεως των 180 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί στον επιχειρηματία πριν πεθάνει.
Από σχετική επικοινωνία του mononews.gr με το υπουργείο Οικονομικών προκύπτει ότι το πρόστιμο αυτό όντως έχει επιβληθεί και το ΥΠΟΙΚ εξετάζει την υπόθεση της πώλησης των πλοίων υπό το πρίσμα αυτό.
Όμως ακόμα κι αν έχουν έτσι τα πράγματα, ο ισχυρισμός της Αρετής Σουβατζόγλου ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος πέθανε πάμφτωχος και δεν άφησε τίποτα πίσω του παρά μόνο χρέη προφανώς είναι έωλος: η ίδια κληρονόμησε το 50% της ναυτιλιακής του εταιρείας, και πλέον φαίνεται πως από την πώληση των πλοίων της καρπώθηκε ένα αξιοσέβαστο ποσό.
Και τώρα το ερώτημα που προκύπτει είναι απλό: θα αποδώσει στα παιδιά του Ανδρέα Βγενόπουλου, Φίλιππο και Μελίνα, τα μισά από τα 60 εκατ. δολάρια από την πώληση των πλοίων;
Γιατί ναι μεν μέχρι τώρα υποστήριζε πως λεφτά δεν υπάρχουν (αν και αυτό δε φαίνεται να εξηγεί το πώς ζει μόνιμα στην ακριβότερη ίσως πόλη του κόσμου, το Λονδίνο), όμως να που τώρα υπάρχουν.
Και δεν μπορεί τα παιδιά του Ανδρέα Βγενόπουλου να μη δικαιούνται μερίδιο από αυτά.
Φυσικά με δεδομένο ότι οι μετοχές ήταν στο όνομα της τα χρήματα είναι δικά της και μπορεί να τα διαθέσει όπως εκείνη επιθυμεί.
Πηγη: mononews.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ