Η αντίδραση των δολοφόνων στη Μνήμη και την Αλήθεια: Συνέδριο στη Σαμψουντα από το Υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας, για το Ποντιακό ζήτημα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΑΝΤΊΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΌΝΩΝ ΣΤΗ ΜΝΉΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ: ΣΥΝΈΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΝΤΙΑΚΌ ΣΤΗ ΣΑΜΨΟΎΝΤΑ!
aa707271-6baf-41ec-8f4f-948202255637
Με χορηγό το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας, οργανώνεται σήμερα στη Σαμψούντα συνέδριο με τίτλο “Το Ποντιακό ζήτημα και η Τουρκία” . Ο χώρος όπου ο Κεμάλ αποβιβάστηκε στις 19 Μαΐου 1919 για να ολοκληρώσει τη Γενοκτονία που είχαν ξεκινήσει οι Νεότουρκοι, λειτουργεί και στο χώρο του συμβολισμού, ενώ είναι είναι αυτονόητο, ο καθένας σίγουρα καταλαβαίνει ότι σε αυτό το συνέδριο θα εκφραστούν αποκλειστικά και μόνο οι κρατικές απόψεις της Τουρκίας για το θέμα. Άλλωστε αν κάποιος πει κάτι άλλο, κινδυνεύει με απόλυση, σύλληψη, ξυλοδαρμό κ.α.
Και να μην ξεχνάμε πως ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί παραμένει στις τουρκικές φυλακές από τις 22 Απριλίου κατηγορούμενος για υποκίνηση τρομοκρατικής δραστηριότητας εξαιτίας της δράσης του για το Κουρδιστάν, αλλά και για προσβολή του Μουσταφά Κεμάλ και του Ερντογάν μέσω των άρθρων και των αναρτήσεων του για τη Γενοκτονία των Ελλήνων.
Ακολουθεί το κείμενο αναγγελία για το Συνέδριο, όπως μεταφράστηκε από την εξαιρετική ιστοσελίδα Τουρκικά νέα (www.tourkikanea.gr)
“To Ποντιακό θέμα τίθεται επί τάπητος. Μη χάσετε αυτό το πολύ σημαντικό για την χώρα μας συνέδριο
Στην Σαμψούντα το Σάββατο 2/12/2017 θα διοργανωθεί συνέδριο με τίτλο ¨ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ¨
O Σαλίχ Μέριτς-μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ρούμελης Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε πως για πρώτη φορά αυτό το θέμα τίθεται στην επικαιρότητα της Σαμψούντας και ότι την προεδρία του Επιστημονικού Συμβουλίου του συνεδρίου έχει αναλάβει ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Gümüşhane (Αργυρούπολης) και πρόεδρος του Δ.Σ. της πόλης καθηγητής Δρ. Βενιαμίν Κοτσάογλου.
Ο Σαλίχ Μέριτς είπε πως ένα από τα θέματα που τα τελευταία έτη απασχόλησε την επικαιρότητα της χώρας μας ήταν το ¨ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΘΕΜΑ¨ , ένα θέμα που θα τεθεί επί τάπητος με διεθνές συνέδριο που οργανώνεται στις 2 Δεκεμβρίου με την συμμετοχή πολλών επιστημόνων.
Ο Μέριτς είπε: ¨Το θέμα αυτό στην χώρα μας ήταν στην επικαιρότητα ενός πολύ μικρού τμήματος. Είναι πλέον ανάγκη αυτό το σημαντικό θέμα να το θέσουμε στην επικαιρότητα μας. Ο ισχυρισμός είναι ο εξής, ότι στα έτη 1914-1923 στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, 350.000 Ορθόδοξοι σκοτώθηκαν από Τούρκους σε συγκρούσεις που ξέσπασαν. Στην Ελλάδα το πρώτο Κέντρο Ποντιακών Εργασιών ιδρύθηκε στις 19/5/1989. Ακολούθως κηρύχθηκε η 19/5/1919 ως Ημέρα της Ποντιακής Γενοκτονίας. Το 1994 η τότε κυβέρνηση ανακήρυξε αυτή την μέρα ως ημέρα μνήμης. Σε σύνδεση με αυτό σε πολλές πόλεις της Ελλάδας έγιναν μνημεία της Ποντιακής γενοκτονίας¨.
Ο Σαλίχ Μέριτς είπε πως το Ποντιακό θέμα για πολλά χρόνια δεν έφευγε από την επικαιρότητα των δύο χωρών και πρόσθεσε: ¨Είναι καταγεγραμμένες οι σφοδρές συγκρούσεις που συνέβησαν με τις ελληνικές συμμορίες (!) σε 19 χωριά στην περιοχή Νεμπιάν της επαρχίας Σαμψούντας, στην περιοχή Μπασαλάν της επαρχίας Μπασαλάν, σε Τάσοβα, Ερμπάα και Ρεσαντιέ της επαρχίας Αμάσειας και στην περιοχή Μπουλαντζάκ της επαρχίας Κερασούντας. Το χωριό Χατζή Ισμαήλ που βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ από το κέντρο της Σαμψούντας υπήρξε κάτι σαν κέντρο διοίκησης υπό την ηγεσία Ελλήνων αξιωματικών της υπηρεσίας πληροφοριών και άλλων Ελλήνων-επικεφαλής συμμοριών.
Οι Ποντιακοί σύλλογοι σε Αμερική και Αυστραλία λειτουργούν αποτελεσματικά. Αυτοί στηρίζονται οικονομικά από διάφορους πόρους. Οι σύλλογοι αυτοί για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους, στήνουν μια κοινή γνώμη με βήματα σε πολιτισμό, τέχνη, ιστορία, αθλητισμό και παραδοσιακούς χορούς. Και κρατάνε αυτό το θέμα συνεχώς στην παγκόσμια επικαιρότητα. Το συνέδριο ¨ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ¨ για πρώτη φορά θα θέσει αυτό το θέμα στην επικαιρότητα της Σαμψούντας.
Στο συνέδριο θα μετάσχουν 13 πανεπιστημιακοί και θα εξετάσουν το θέμα από διάφορες πλευρές “
http://www.samsunsonhaber.com/samsun/pontus-meselesi-masaya-yatiriliyor-ulkemiz-icin-cok-onemli-bu-h40951.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ