Κοντονής: Απόλυτη η προστασία της πρώτης κατοικίας με τον νόμο Κατσέλη έως το τέλος του 2018!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

IMG_3594«Σε αντίθεση με όσα σκοπίμως διακινούνται ως υποτιθέμενα γεγονότα, η προστασία της πρώτης κατοικίας για τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη ή πρόκειται να ενταχτούν είναι απόλυτη και διασφαλισμένη και θα παραμένει σε ένα καθεστώς πλήρους προστασίας έως την 31/12/2018».
Αυτό τόνισε μιλώντας χθες στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Κέρκυρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής.
Η κυβέρνηση, τόνισε, «παρότι κληρονόμησε ένα ανοχύρωτο θεσμικό περιβάλλον, εισήγαγε μια δέσμη μέτρων που διασφαλίζουν επαρκώς το δικαίωμα της κατοικίας».
Συνεχίζοντας ο κ. Κοντονής απέδωσε ευθύνες στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι με τις ανεπαρκείς στρατηγικές τους στο πολιτικό επίπεδο δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε όταν ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση, να δημιουργηθούν στην Ελλάδα οι συνθήκες για την τέλεια καταιγίδα, ενώ οι χειρισμοί των κυβερνήσεων του 2009-2015 «οδήγησαν σε δυσθεώρητη πτώση του ΑΕΠ κατά 25%, εκτόξευση της ανεργίας, αποανάπτυξη, μαρασμό των υποδομών, φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων, λιτότητα και διεύρυνση της ταξικής ανισότητας, απορρύθμιση και αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους. Αυτή ήταν η προσφορά του ΠΑΣΟΚ και της Δεξιάς στη χώρα, που κατά τα άλλα, κόπτονται σήμερα για την ανάπτυξη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ