Έτσι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν την Τερέζα Μέι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

IMG_3599Σχέδιο δολοφονίας της Πρωθυπουργού της Βρετανίας, ΤερέζαΜέι από Ισλαμιστές, απέτρεψαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου Sky News, το οποίο επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί της βρετανικής αστυνομίας εκτιμούν ότι το σχέδιο δολοφονίας της συντηρητικής πρωθυπουργού προέβλεπε τη ρίψη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην επίσημη κατοικία της πρωθυπουργού στη Ντάουνινγκ Στριτ. Εν μέσω του χάους που θα ακολουθούσε, ένοπλοι θα εισέβαλλαν στο κτίριο και θα εκτελούσαν την Τερέζα Μέι.
Η έρευνα που απέτρεψε τελικώς το σχέδιο δολοφονίας της Βρετανίδας Πρωθυπουργού διήρκησε εβδομάδες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου. Στην έρευνα συμμετείχαν στελέχη της Σκότλαντ Γιαρντ, της υπηρεσίας αντικατασκοπίας MI5 και της αστυνομίας της περιοχής Γουέστ Μίντλαντς.
Εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι δήλωσε ότι οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου κατάφεραν να αποτρέψουν την εκτέλεση εννέα σχεδίων για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στη χώρα μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες.
Παράλληλα, η Μητροπολιτική Αστυνομία (Met) ανακοίνωσε ότι σε δύο υπόπτους που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατία και θα προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου στο Ουέστμινστερ αργότερα σήμερα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Met, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική την 28η Νοεμβρίου. Η αστυνομία ανέφερε ότι πρόκειται για τους Νάιμουρ Ζακαρίγια Ραχμάν, 20 ετών, κάτοικο του βόρειου Λονδίνου, και τον Μοχάμεντ Ακίμπ Ιμράν, 21 ετών, κάτοικο του νοτιοανατολικού Μπέρμιγχαμ.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ