Εορτασμός Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου – Εκδήλωση προς Τιμήν των Στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

03
Την Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν των οικογενειών του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη του Αγίου Νικολάου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μέλη του Κοινοβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος, Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας ή εκπρόσωποί τους, εκπρόσωποι των θρησκευτικών αρχών, επίτιμοι Αρχηγοί, τα μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, εν αποστρατεία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Έλληνες ομογενείς Γερουσιαστές/ Βουλευτές από Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδά και Νότια Αφρική), μέλη της ευρύτερης Ναυτικής και Ναυτιλιακής κοινότητας και αντιπροσωπείες Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Πολιτικών Υπαλλήλων του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού και δόθηκε η ευκαιρία σε προσωπικό πλοίων του ΠΝ, το οποίο βρίσκεται εν πλω σε αποστολή, να συνομιλήσει μέσω βιντεοκλήσης (skype) με τα μέλη των οικογενειών τους που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.
Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη κλήρωση των μαθητών της Γ’ Λυκείου που θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στον πλου με συμβατικό υποβρύχιο (τύπου 214) του Πολεμικού Ναυτικού. Οι μαθητές οι οποίοι κληρώθηκαν είναι οι κάτωθι:
ΕΙΔΙΚΗ ΚΛΗΡΩΣΗ
α. Ιωάννης Γεωργουλόπουλος – ΓΕΛ Μαγούλας-Κάτοικος Μάνδρας
β. Σωτήρης Λάσκος – 1ο ΓΕΛ Μάνδρας-Μάνδρα
γ. Νίκος Γιαννίκος – Πανορμίτειο Λύκειο Σύμης-ν. Σύμη
δ. Αργυρώ Τσαβάρη – Πανορμίτειο Λύκειο Σύμης-ν. Σύμη
ΕΙΔΙΚΗ ΚΛΗΡΩΣΗ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
α. Αλέξανδρος Τζιάκης – 2ο ΓΕΛ Ελευσίνας-Κάτοικος Μάνδρας
β. Μαρία Κοπάνα – ΓΕΛ Μάνδρας-Μάνδρα
γ. Αλκμήνη Χρυσοβαλάντου Κρητικού – Πανορμίτειο Λύκειο Σύμης-ν. Σύμη
δ. Ιωάννα Κρητικού – ΕΠΑΛ Σύμης-ν. Σύμη
ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΗΡΩΣΗ
α. Χαράλαμπος Χατζηγιαννίδης-2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου-Θεσσαλονίκη
β. Διονύσης-Χρήστος Τσουράκης -Λεόντειο Λύκειο Πατησίων-Αθήνα
γ. Πολυξένη Γιαμάδα – ΓΕΛ Σαμοθράκης-Σαμοθράκη
δ. Μυρσίνη Σαμοθράκη – 2ο ΓΕΛ Αλίμου-Αθήνα
ε. Θεοδώρα Λάζαρη – 2ο ΓΕΛ Πάτρας-Πάτρα
στ. Αθανασία Βαλκάνη – 1ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης-Αλεξανδρούπολη
ζ. Μαρία Καρατζά – 5ο ΓΕΛ Νικαίας-Αθήνα
η. Ισμήνη Αλιβιζάτου – Βαλλιάνειο ΓΕΛ Κεραμειών-Κεφαλονιά
θ. Μαρία Μπιτσάκη – ΓΕΛ Νέας Κυδωνίας-Χανιά
ι. Βασίλης Δράλλος – Βαρβάκειο Πρότυπο-Πειραματικό Λύκειο Ψυχικού-Αθήνα
ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΗΡΩΣΗ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
α. Νικόλαος Σουρμπάτης–9ο Ναυτικό Λύκειο ΕΠΑΛ Πειραιά-Πειραιάς
β. Αθηνά Σγούρδα-1ο ΓΕΛ Σαλαμίνας-Σαλαμίνα
γ. Αικατερίνη Γιούπη-1ο ΓΕΛ Αιγίου-Αίγιο
δ. Αντώνης Γεωργίτσας-ΓΕΛ Δερβενίου-Ξυλόκαστρο
ε. Γρηγόριος Πιπιλής-8ο ΓΕΛ Λάρισας-Λάρισα
Ο πλους του υποβρυχίου θα πραγματοποιηθεί κατά τη χρονική περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων – Νέου Έτους, προκειμένου να μη διαταραχθεί η παρακολούθηση των μαθημάτων. Ακριβής ημερομηνία και λοιπές λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού http://www.hellenicnavy.gr και θα κοινοποιηθούν στους ενδιαφερόμενους.

ΟΜΙΛΙΑ Α/ΓΕΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Κυρίες Κύριοι,
Η σημερινή βραδιά είναι βραδιά τιμής και ευγνωμοσύνης προς τις οικογένειες των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση που οφείλουμε στις οικογένειες των στελεχών μας τα οποία αποτελούν κατά κοινή ομολογία τον πολλαπλασιαστή ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Εμείς στο Πολεμικό Ναυτικό δεν κουραζόμαστε να επαναλαμβάνουμε ότι το κύτταρο του Πολεμικού Ναυτικού είναι το Πολεμικό Πλοίο. Όλες οι υπόλοιπες δομές και υπηρεσίες υπάρχουμε και λειτουργούμε προκειμένου να υπηρετούμε τα Πολεμικά Πλοία. Όμως Πολεμικό Πλοίο, πλους και μακραν απουσία είναι έννοιες απόλυτα ταυτισμένες
Ανεξάρτητα από το πού, και για πόσο, πλέουν τα πλοία ο αντίκτυπος στους ανθρώπους που μένουν πίσω, στις οικογένειες των πληρωμάτων, είναι ο ίδιος. Την απουσία είναι υποχρεωμένες να την αντιμετωπίσουν, γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα της ζωής στο Ναυτικό. Οι δυσκολίες είναι προφανείς. Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα από ανθρώπους μας που απουσίαζαν από τις σημαντικές στιγμές της οικογένειας , που βρίσκονταν εν πλω ενώ η σύζυγός έφερνε στον κόσμο το παιδί τους, που δεν ήταν εκεί στη χαρά, που δεν ήταν εκεί στην ασθένεια που έλειπαν στη λύπη. Οι άνθρωποι μας είναι που απουσιάζουν από τις απλές καθημερινές λειτουργίες της ζωής που συνθέτουν το νόημα της οικογένειας.
Για να ξεπεραστούν όλες αυτές οι δυσκολίες απαιτούνται πολύ ισχυροί δεσμοί και αμοιβαία κατανόηση. Στα μέλη των οικογενειών μας λοιπόν χρωστάμε ευγνωμοσύνη. Ευγνωμοσύνη για την υποστήριξή τους, ευγνωμοσύνη για την κατανόησή τους, ευγνωμοσύνη για τους επιπλέον ρόλους που επωμίζονται εντός της οικογένειας ώστε να μπορεί αυτή να λειτουργήσει αρμονικά όταν εμείς είμαστε μακριά. Νομίζω ότι δεν είναι υπερβολή να πω πως οι οικογένειες των πληρωμάτων αποτελούν για το ΠΝ παράγοντα που επηρεάζει την επιχειρησιακή του ικανότητα. Μόνο αν τα στελέχη μας αισθάνονται σιγουριά και ασφάλεια για τους ανθρώπους που αφήνουν πίσω, θα μπορέσουν να φέρουν επιτυχώς εις πέρας το έργο τους.
Είναι συνεπώς υποχρέωσή μας να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας για αυτούς τους ανθρώπους. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται σε αυτή την κατεύθυνση είναι μεγάλες και συνεχείς. Ενδεικτικά θα αναφέρω την ίδρυση και λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών, τόσο στο επίπεδο του Πολεμικού Ναυτικού όσο και σε διακλαδικό επίπεδο. Την παράδοση νέων κατοικιών τόσο στον οικισμό της Κρήτης όσο και στη Λέρο. Τη διάθεση οικημάτων στο Σκαραμαγκά για οικογένειες στελεχών που αντιμετωπίζουν οξέα οικονομικά προβλήματα. Τις παροχές υγείας στο Ναυτικό Νοσοκομείο. Το Οδοντιατρικό Κέντρο στην Αθήνα. Το Κέντρο Φροντίδας Παιδιού στον Πειραιά. Τη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Μπορεί να μην έχουμε φτάσει ακόμη στο επίπεδο που θέλουμε, θα ήθελα όμως να τονίσω ότι η προσπάθεια συνεχίζεται με όσα μέσα διαθέτουμε τις δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε.
Στις οικογένειες των ανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού, συζύγους, παιδιά και γονείς, θα ήθελα εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού να αφιερώσω τη σημερινή βραδιά και να τους απευθύνω ένα μεγάλο «ευχαριστώ». Ό Άγιος Νικόλαος να είναι προστάτης μας να είστε πάντα υγιείς και δυνατοί και να στηρίζεται τους ανθρώπους σας για το καλό του Πολεμικού Ναυτικού και της Πατρίδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ