Επίσημο: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

trump
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ξεκινήσει τη διαδικασία μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ όπου βρίσκεται.

Η μετεγκατάσταση της πρεσβείας των ΗΠΑ θα γίνει σε έξι μήνες.
«Σήμερα, αναγνωρίζουμε επιτέλους το προφανές – ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ. Αυτό δεν είναι τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από μια αναγνώριση της πραγματικότητας», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.
«Το Ισραήλ είναι ένα κυρίαρχο έθνος με δικαίωμα όπως κάθε άλλο κυρίαρχο έθνος να καθορίσει το δικό του πρωτεύουσα. Αναγνωρίζοντας ότι αυτό είναι γεγονός είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη ειρήνης», συνέχισε ο Τραμπ, ο οποίος αποκάλεσε το Ισραήλ «μια από τις πιο επιτυχημένες δημοκρατίες στον κόσμο».
«Μετά από περισσότερο από δύο δεκαετίες παραίτησης, δεν είμαστε πιο κοντά σε μια διαρκής ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων… Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας κάνοντας τις ίδιες αποτυχημένες υποθέσεις και επαναλαμβάνοντας τις ίδιες αποτυχημένες στρατηγικές του παρελθόντος», δήλωσε ο Τράμπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ