Πέθανε η στενή συνεργάτιδα του Ανδρέα Παπανδρέου Αγγέλα Κοκκόλα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
IMG_4205Πέθανε σε ηλικία 85 ετών η Αγγέλα Κοκκόλα, ιδιαιτέρα γραμματέας του Γεωργίου και του Ανδρέα Παπανδρέου και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Η Αγγέλα Κοκκόλα γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1932 στην Λάρισα και ήταν κόρη του υποστράτηγου Στ. Κοκκόλα Αποφοίτησε από το Pierce College και την Σχολή του ΕΟΤ και εργάστηκε στον ΟΗΕ, την Βουλή και την Διεθνή Κοινωνική Υπηρεσία. Έγινε γραμματέας του Ανδρέα Παπανδρέου το 1964, μετά από μεσολάβηση της τότε οικονομικής συμβούλου του Ανδρέα Παπανδρέου Βιργινίας Τσουδερού.
Από το 1981 μέχρι το 1989 η Αγγέλα Κοκκόλα διατέλεσε διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και προϊσταμένη της γραμματείας του.
Στις ευρωεκλογές του 1994 τοποθετήθηκε σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και υπηρέτησε ως ευρωβουλευτής μέχρι το 1999.
Για τον θάνατο της Αγγέλας Κοκκόλα, ο πρόεδρος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. και πρώην πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Βαθιά η θλίψη μας από την απώλεια της Αγγέλας Κοκκόλα. Πιστή φίλη και σύντροφος. Αγωνίστρια της Δημοκρατίας και συνοδοιπόρος στον αγώνα για την ΑΛΛΑΓΗ της χώρας μέχρι την ύστατη ώρα. Καλό ταξίδι Αγγέλα.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ