Κενά ασφαλείας στο WhatsApp- Μέγα φιάσκο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

whatsup
Ειδικοί ασφαλείας ανακάλυψαν ένα ελάττωμα στην κρυπτογράφηση του WhatsApp που επιτρέπει στους χάκερ να διαβάσουν τις ιδιωτικές συνομιλίες ομάδων.

Μια ομάδα κρυπτογράφων από το Γερμανικό πανεπιστήμιο του Bochum ισχυρίζονται ότι όποιος ελέγχει τους διακομιστές του WhatsApp μπορεί να προσθέσει κρυφά μέλη σε ομαδικές συνομιλίες, χωρίς να το γνωρίζουν οι άνθρωποι.

“Ο διακομιστής WhatsApp μπορεί συνεπώς να χρησιμοποιήσει το γεγονός ότι μπορεί να ανακατατάξει και να αφήσει μηνύματα στην ομάδα. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποθηκεύσει προσωρινά τα μηνύματα στην ομάδα, να διαβάσει πρώτα το περιεχόμενό τους και να αποφασίσει με ποια σειρά θα παραδίδονται στα μέλη”, γράφει η ομάδα σε έγγραφό της που δημοσιεύθηκε, αναφέρει το Gizmodo.

Αν και μόνο οι διαχειριστές μπορούν να προσθέσουν νέα μέλη σε ιδιωτικές ομάδες, ο καθένας μπορεί να εξαπατήσει τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας, επιτρέποντάς του να κατασκοπεύει ιδιωτικές συνομιλίες.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, αυτό το σφάλμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους hackers που καταφέρνουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε διακομιστές WhatsApp ή από μια κυβέρνηση που μπορεί να πιέσει το WhatsApp για να του δώσει πρόσβαση σε ομάδες συζητήσεων που στοχεύουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ