Οι Προτάσεις μας για τους 450 Εργαζόμενους του MEGA-Μην τρώτε το κουτόχορτο που πουλούσαν οι μεγαλοδημοσιογράφοι σας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ MEGAnetakias

«… κι όποιος φωνή φοβάται ν’ ακούει απ’ το λαό, σ’ έρημο τόπο ζει και βασιλεύει…» λεει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης κι αυτο εκανε η ιδιοκτησία του σταθμού απο το 2004 με το βασικό μέτοχο μεχρι τους αγανακτισμένους το 2011, όπου ηταν κόντρα στο κοινό αίσθημα του λαου και ο λαος τους γύρισε την πλάτη

Ομως δεν υπαρχει πιο μεγάλη βία, απο την ανεργία, κι ενω οι megaλοδημοσιογραφοι που μας έλεγαν οτι οι άνεργοι ειναι τεμπέληδες, βρήκαν άκρη, οι 450 απλοί εργαζόμενοι κινδυνεύουν.

Υπάρχουν δυο λύσεις

Πρώτον Οι εργαζόμενοι του Mega θα μπορούσαν

να κατάσχουν μέρος των διαφημιστικών εσόδων για τα δεδουλευμένα τους αφου προηγούνται των τραπεζών αλλά την πάτησαν απ τις διαβεβαιώσεις των Μητσοτακηδων και των Βενιζέλων.

Η προτεραιότητα στην πληρωμή των αποζημιώσεων έως και 6 μηνών των εργαζομένων που είναι σε επιχειρήσεις υπό πτώχευση, έναντι των άλλων πιστωτών της επιχείρησης, δηλαδή, έναντι των τραπεζών, του δημοσίου, των προμηθευτών κ.ά. αποτελεί ένα από σημαντικότερα αποτελέσματα της τρίτης αξιολόγησης.

Τι αλλάζει;

Στο εξής, μετά την ψήφιση της σχετικής ρύθμισης, αλλάζει η κατάταξη των εργαζομένων στη λίστα των πιστωτών σε περιπτώσεις πτώχευσης μιας επιχείρησης, με απόλυτη προτεραιότητα στην καταβολή των αποζημιώσεων ενός εξαμήνου των απλήρωτων εργαζομένων με συντελεστή ο οποίος θα υπολογίζεται με το 2,75 επί του κατώτατου μισθού των 586,08 ευρώ, δηλαδή, με ποσό που αντιστοιχεί στα 1.611,72 ευρώ. Ουσιαστικά το ποσό αυτό των 1.611,72 πολλαπλασιαζόμενο επί έξι μήνες – αντιστοιχεί σε 9.670,32 ευρώ – θα είναι το ανώτατο πλαφόν το οποίο θα έχει απόλυτη προτεραιότητα ως προς την καταβολή του, στους απλήρωτους εργαζόμενους μιας επιχείρησης, έναντι όλων των άλλων πιστωτών της υπό πτώχευση επιχείρησης.

Ουσιαστικά, αυτή η επιτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης και της κ. Αχτσιόγλου, θα διαμορφώσει ένα δίχτυ προστασίας των εργαζομένων οι οποίοι πολλές φορές όταν απολύονται, αναζητούν τα δεδουλευμένα τους σε διαδρόμους δικαστηρίων ή σε «κουφάρια» πτωχευμένων επιχειρήσεων.


Δεύτερον να πάρουν το παραδειγμα της ΒΙΟ.ΜΕ., που εδώ και δυόμισι χρόνια είναι αυτοδιαχειριζόμενη από τους εργαζόμενους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ