Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Τσίπρας και Τσακαλώτος έχουν αλλάξει εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

IMG_5923«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και φυσικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν αλλάξει εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Σχεδόν όλα ήταν ευκολότερα από τότε. . . είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση», επισημαίνει, σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ υποστηρίζει πως παρά τη φημολογία ότι οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που ήθελαν ένα Grexit το καλοκαίρι του 2015, όταν τα πράγματα με την Ελλάδα έδειχναν να φτάνουν σε αδιέξοδο, οι χώρες της κεντρικής όσο και της νοτιοανατολικής Ευρώπης ήταν εκείνες που το ζητούσαν.

«Πολλές από αυτές μάλιστα», λέει ο Ολλανδός πρώην υπουργός Οικονομικών, «έχουν χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα από την Ελλάδα και είχαν χάσει την υπομονή τους με την Αθήνα».

«Πίσω από την στάση της Γερμανίας ήταν μια σειρά χώρες που απλώς έλεγαν “Ως εδώ. Δεν έχουμε άλλη εμπιστοσύνη. Δεν θέλουμε άλλες συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Θέλουμε να μιλήσουμε για το plan B”» αναφέρει ο ίδιος και τονίζει ότι ο ίδιος ποτέ δεν υπήρξε υπέρμαχος του Grexit, το οποίο θεωρεί «πραγματικά ζημιογόνο» και «τεράστιο λάθος».

«Ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης για τη χώρα διευθετήθηκε τον Ιούλιο του 2015 μόνο μετά από έξι θορυβώδεις μήνες, όταν η ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης πολέμησαν τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης σχετικά με τους όρους που συνδέονται με τα δάνεια διάσωσης», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Τέλος, παραδέχεται πως κάποια από τα μέτρα που ελήφθησαν στην Ελλάδα κατά την διάρκεια των προγραμμάτων ήταν «υπερβολικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ