ΚΤΗΝΗ! Επιχείρησαν να εισάγουν σάπια κοτόπουλα και χοιρινό!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 7017Θα μας τάιζαν 3 τόνους σάπιο κρέας

Μην καταναλώνετε κοτόπουλα που δεν ξέρετε την προέλευσή τους. Η Ελλάδα έχει τα καλύτερα πτηνοτροφία στην Ευρώπη. Και την καλύτερη ποιότητα σε πουλερικά. Όπως επίσης και εξαιρετικής ποιότητας χοιρινά. Μην καταναλώνετε πουλερικά και χοιρινό εάν δεν είστε σίγουροι ότι είναι ελληνικά. Είναι επικίνδυνο, είναι και βλακεία. Να ρωτάτε χωρίς να ντρέπεστε εάν παραγγείλετε απέξω, την προέλευση των κρεάτων.

    Χρήστος Μαζάνης 

Μπλόκο σε μεγάλη ποσότητα ακατάλληλου κρέατος το οποίο θα κατέληγε στην ελληνική αγορά επέφεραν οι ιταλικές Αρχές έπειτα από συντονισμένο έλεγχο που πραγματοποίησαν κοντά στο λιμάνι της Ανκόνα.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα φορτηγό το οποίο είχε ελληνικές πινακίδες προκειμένου να το ελέγξουν. Όπως διαπίστωσαν το εμπόρευμά του αποτελούνταν από 3 τόνους κρέατος. Συγκεκριμένα κατεψυγμένο κρέας χοιρινό αλλά και νωπά πουλερικά.

thumbnail f5151561 cfc4 4359 a9bd 27d23d78bc5e

Σύμφωνα όμως με τη νομοθεσία, τα κρέατα κρίθηκαν ακατάλληλα, αφού δεν τηρούσαν τους κανόνες υγιεινής για τη μεταφορά προϊόντων προς ανθρώπινη κατανάλωση. Οι αστυνομικοί σε συνεργασία με την Ιταλική υπηρεσία ελέγχου τροφίμων, διαπίστωσαν πως τα κρέατα είχαν αλλοιωθεί αφού δεν διατηρούνταν στη σωστή θερμοκρασία. Παράλληλα τα κατεψυγμένα είχαν τοποθετηθεί στον ίδιο χώρο με τα νωπά, κάτι το οποίο απαγορεύεται για την ασφάλιση της ποιότητας του τροφίμου.

Όλη η ποσότητα κρίθηκε ακατάλληλη για ανθρώπινη κατανάλωση και κατασχέθηκε άμεσα. Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε γνωστό πως το εμπόρευμα είχε φορτωθεί από χονδρεμπόρους σε περιοχές της Ραβέννας και της Ματσεράτα. Στη συνέχεια μέσω του πλοίου από το λιμάνι της Ανκόνα τα ακατάλληλα κρέατα θα εισέρχονταν ή στην Πάτρα ή στην Ηγουμενίτσα κι από εκεί απευθείας στην ελληνική αγορά και φυσικά στους έλληνες καταναλωτές.

thumbnail 72f17b44 8b12 4209 a567 5fd93455ea88

Στον Έλληνα οδηγό επιβλήθηκε πρόστιμο 2.032 ευρώ για παραβιάσεις των νόμων 110/92 και 193/07 σχετικά με τη μεταφορά των τροφίμων.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι Αρχές της γείτονας χώρας προχωρούν σε κατάσχεση αλλοιωμένων τροφίμων, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Όπως εξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr, κατασχέσεις αλλοιωμένων τροφίμων ή που δεν τηρούν τις προδιαγραφές για ανθρώπινη κατανάλωση (κρέατα, ψάρια, οστρακοειδή) γίνονται συνεχώς στα λιμάνια της Ανκόνα και του Μπάρι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως πρόκειται για αρκετά μεγάλη ποσότητα. Αυτό που μένει τώρα να διαπιστωθεί είναι αν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση και ποσότητα ή υπάρχουν κι άλλα τέτοια φορτία τα οποία έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα.

Zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ