7/05/2021

Πώς να τροποποιήσετε την αίτηση για το ΚΕΑ

MassMedia-gr.blogspot.com

Ο παρακάτω οδηγός αφορά τους πολίτες που έχουν ήδη λάβει το ακόλουθο SMS, μέσω του οποίου καλούνται όσοι δικαιούνται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) να τροποποιήσουν την αίτησή τους για το νέο έτος 2018. Συγκεκριμένα μέχρι τις 2/2/2018.
Το SMS έγραφε: «Μπορείτε να τροποποιήσετε την αίτησή σας για το ΚΕΑ μέχρι 2/2/2018. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να υποβάλλετε νέα αίτηση από 3/2/2018».
Ακολουθούν τα 14 βήματα με κείμενο και εικόνες στις οποίες θα πρέπει να κάνετε κλικ για τις δείτε σε μεγέθυνση:
Βήμα 1: Επισκεπτόμαστε την σελίδα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης πληκτρολογώντας τη διαδικτυακή διεύθυνσή της: keaprogram.gr
Βήμα 2: Όταν φορτωθεί η ιστοσελίδα του ΚΕΑ, κάνουμε κλικ στο σύνδεσμο: «Είσοδος για Πολίτες»
Βήμα 3: Στη νέα ιστοσελίδα που θα εμφανιστεί κάνουμε κλικ στο σύνδεσμο: «Είσοδος με διαπιστευτήρια TaxisNet» (βρίσκεται πάνω και δεξιά της σελίδας, βλ. παρακάτω εικόνα)
KEA-2018-00.png
Βήμα 4: Στη νέα ιστοσελίδα (βλ. παρακάτω εικόνα) κάνουμε κλικ στο σύνδεσμο: «Συνέχεια στο TaxisNet»
KEA-2018-01.png
Βήμα 5: Θα εμφανιστεί η φόρμα της ΑΑΔΕ (βλ. παρακάτω εικόνα), όπου πληκτρολογούμε το όνομα χρήστη και τον κωδικό του TAXISNET στα ανάλογα πεδία. Κατόπιν κάνουμε κλικ στο σύνδεσμο: «Είσοδος»
KEA-2018-02.png
Βήμα 6: Μια νέα φόρμα θα εμφανιστεί, μέσω της οποίας επιβεβαιώνουμε ότι εξουσιοδοτούμε τον κεντρικό υπολογιστή της ΗΔΙΚΑ να προσπελάσει τα στοιχεία μας που τηρούνται στον κεντρικό υπολογιστή της ΑΑΔΕ. Στην εν λόγω σελίδα, κάνουμε κλικ στο σύνδεσμο: «Εξουσιοδότηση».
Βήμα 7: Στη συνέχεια θα εμφανιστεί η σελίδα εισόδου για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Στο κάτω μέρος της, στο πεδίο ΑΜΚΑ, εισάγουμε τα 11 ψηφία του ΑΜΚΑ και κάνουμε κλικ στο σύνδεσμο: «Είσοδος» (βλ. παρακάτω εικόνα)
KEA-2018-03.png
Βήμα 8: Τώρα βλέπουμε τη σελίδα που περιέχει τη λίστα με τις αιτήσεις ΚΕΑ. Πηγαίνουμε στην τελευταία εγκεκριμένη αίτηση και κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο: «Προβολή», που βρίσκεται στο δεξί μέρος του πίνακα των αιτήσεων (βλ. παρακάτω εικόνα).
KEA-2018-04.png
Βήμα 9: Θα εμφανιστεί η ιστοσελίδα που περιέχει τη φόρμα με τα στοιχεία της τελευταίας αίτησης. Στο κάτω μέρος της εν λόγω σελίδας υπάρχει ο σύνδεσμος: «Ενέργειες», που περιέχει δύο εντολές. Επιλέγουμε με κλικ την εντολή: «Νέα Τροποποιητική Αίτηση από Υπάρχουσα». (βλ. παρακάτω εικόνα)
KEA-2018-05.png
Βήμα 10: Εμφανίζεται ένα μήνυμα επιβεβαίωσης της προηγούμενης ενέργειας. Κάνουμε κλικ στο σύνδεσμο: «Δημιουργία Αίτησης» (βλ. παρακάτω εικόνα)
KEA-2018-06.png
Βήμα 11: Τώρα πρέπει να έχει δημιουργηθεί η νέα αίτηση με βάση την προηγούμενη. Η νέα ιστοσελίδα θα έχει στο πάνω δεξιά μέρος της το αριθμό της νέας αίτησης, αλλά και τον αριθμό της παλιότερης από την οποία προήλθε η νέα (βλ. παρακάτω εικόνα). Ωστόσο, η νέα αίτηση δεν έχει οριστικοποιηθεί. Για την οριστικοποίησή της βλ. βήμα 12.
KEA-2018-07.png
Βήμα 12: Πηγαίνουμε στο κάτω μέρος της σελίδας που εμφανίστηκε στο βήμα 11. Εκεί υπάρχει ο σύνδεσμος: «Ενέργειες», για τη νέα αίτηση. Από εκεί επιλέγουμε την εντολή: «Οριστικοποίηση και Υποβολή» (βλ. παρακάτω εικόνα).
KEA-2018-08.png
Βήμα 13: Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα επιβεβαίωσης της ενέργειας του βήματος 11. Κάνουμε κλικ στο σύνδεσμο: «Οριστικοποίηση και Υποβολή» (βλ. παρακάτω εικόνα)
KEA-2018-09.png
Βήμα 14: Αν όλα πήγαν καλά, η κατάσταση της τελευταίας αίτησης μας θα έχει αλλάξει από «Νέα» σε «Εγκεκριμένη». Την πληροφορία θα τη δούμε επάνω και δεξιά της σελίδας (βλ. κόκκινο κύκλο στη παρακάτω εικόνα).
KEA-2018-10.png
Η παλαιά αίτηση θα έχει πλέον ως ένδειξη στην κατάστασή της τη λέξη: «Παρωχημένη» (βλ. παρακάτω εικόνα).
KEA-2018-11.png

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ