Πράσινο φως από το Eurogroup για τη δόση 6,7 δισ. ευρώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://twitter.com/EEAthina/status/955514130764529665
Ολοκλήρωσε το Eurogroup τις συζητήσεις για την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έδωσαν σήμερα το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόση 6,7 δισ. ευρώ και χαιρέτισαν την υλοποίηση των περισσότερων προαπαιτούμενων της γ’ αξιολόγησης.

https://twitter.com/EEAthina/status/955516499069952003
Σε δύο υποδόσεις θα χωριστεί η δόση των 6,7 δισ. με την πρώτη να αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και τη δεύτερη, τον Απρίλιο να συνδέεται με τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.
«Το συνολικό ποσό θα είναι 6,7 δισ. θα διαχωριστεί σε δύο υποδόσεις, η πρώτη υποδόση, ύψους 5,7 δισ., θα εγκριθεί όταν ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα, στο δεύτερο μισό Φεβρουαρίου. Η δεύτερη υποδόση θα μπορούσε να εγκριθεί τον Απρίλιο και θα εξαρτηθεί από την πρόοδο στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες και την πορεία των «κόκκινων» δανείων.
«Η Ελλάδα έκανε σημαντική πρόοδο για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης, η διαδικασία κύλησε πιο ομαλά από ό,τι αναμένονταν και οι αγορές το αναγνώρισαν αυτό. Όλοι ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο» σημείωσε.
https://twitter.com/EUCouncilTVNews/status/955517625496465408
Στην ανακοίνωσή τους οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης ζητούν από την Αθήνα να διασφαλίσει την απρόσκοπτη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων.
«To Eurogroup θα στρέψει τώρα την προσοχή του στα τελευταία στάδια του προγράμματος του ESM, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018. Επιβεβαιώνει την αρχή της τεχνικής εργασίας από το EwG σε ένα μηχανισμό προσααρμογής ανάλογα με την ανάπτυξη (the growth-adjustment mechanism) ως μέρους των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος που θα εφαρμοστεί, αν χρειαστεί, με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος, με βάση τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017. Το Eurogroup καλεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ να λάβουν υπόψη την ολιστική αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας όταν επικαιροποιούν το DSA».
https://twitter.com/VDombrovskis/status/955520197145845761

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ