ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΡΓΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ-Χαμός κατά την κατάθεση της Αθηνάς Οικονόμου (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ-ΒΟΡΙΔΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Πετυχημένοι επιχειρηματίες, εκδότες, δημοσιογράφοι, υπάλληλοι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας έπαιρναν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από ΚΕΕΛΠΝΟ γιατί έτσι γούσταραν! Έτσι φίλε μου κ εγώ άριστος και πετυχημένος μπορώ να είμαι άνετα

  • Διορισμένη στο ΚΕΕΛΠΝΟ με ειδικότητα στο… aerobic εργαζόταν στο υπουργικό γραφείο του Υπουργου Υγειας 2012-2014
  • «”Παράγκα” υπήρχε στο ΚΕΕΛΠΝΟ και δεν γνώριζε η κ. Κρεμαστινού για τις προσλήψεις;» ρώτησε ο κ. Λάππας συνεχίζοντας το πρεσάρισμα της μάρτυρος για τους 23 διορισμένους
  • Κατά την εξέταση της μάρτυρος από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα, καταδείχτηκε πως για τη φωτογραφική προκήρυξη του κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, που κόστισε συνολικά 18 εκατ. ευρώ αλλά η αντικειμενική του αξία ήταν μόλις 3 εκατ. ευρώ, ουδέποτε ζητήθηκε γνωμοδότηση από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών.Επίσης, κατά τα λεγόμενα του κ. Λάππα, μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης του υπερκοστολογημένου κτιρίου που στεγάζει τις υπηρείες του ΚΕΕΛΠΝΟ, πήρε εργολαβία με αντικείμενο στο εκτιμώμενο κτίριο. Στα επίμονα ερωτήματα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Οικονόμου απέφευγε τις ευθείς απαντήσεις, λέγοντας πως έρχεται σε δύσκολη θέση εφόσον τα εμπλεκόμενα μέλη της διοίκησης κατέθεσαν στην Επιτροπή και παρέθεσαν τα σχετικά στοιχεία.

https://youtu.be/dWe6NxOQ3aE
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η Επιτροπή αναμένει από την κ. Οικονόμου να δώσει διευκρινίσεις για σκιώδεις συμβάσεις που σύναψε το ΚΕΕΛΠΝΟ και κυρίως για τη φωτογραφική προκήρυξη του υπερκοστολογημένου κτιρίου του Κέντρου.
Όπως ανέφερε η μάρτυρας, διετέλεσε συνεργάτης του υπουργού Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την περίοδο 1990 – 1992, Γεώργιου Σούρλα, και από το 1995 μέχρι πρότινος εκτελούσε χρέη νομικού συμβούλου στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έχοντας προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον της απόφασης απόλυσής της.
Εντύπωση προκάλεσε πως κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση υποστήριξε πως από το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ «μου έλεγαν να μη λέω την γνώμη μου εκτός αν μου το ζητήσουν» και πως της είχαν ξεκαθαρίσει πως πρώτα θα πρέπει να λέει την άποψή της προφορικά και αν το Δ.Σ. συμφωνούσε τότε θα έπρεπε να τη συντάξει και γραπτώς. Διευκρίνισε δε πως δεν ήταν αναγκαία η γνωμοδότησή της προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο να πάρει κάποια απόφαση.
Κατά την εξέταση της μάρτυρος από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα, καταδείχτηκε πως για τη φωτογραφική προκήρυξη του κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, που κόστισε συνολικά 18 εκατ. ευρώ αλλά η αντικειμενική του αξία ήταν μόλις 3 εκατ. ευρώ, ουδέποτε ζητήθηκε γνωμοδότηση από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών.
Επίσης, κατά τα λεγόμενα του κ. Λάππα, μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης του υπερκοστολογημένου κτιρίου που στεγάζει τις υπηρείες του ΚΕΕΛΠΝΟ, πήρε εργολαβία με αντικείμενο στο εκτιμώμενο κτίριο. Στα επίμονα ερωτήματα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Οικονόμου απέφευγε τις ευθείς απαντήσεις, λέγοντας πως έρχεται σε δύσκολη θέση εφόσον τα εμπλεκόμενα μέλη της διοίκησης κατέθεσαν στην Επιτροπή και παρέθεσαν τα σχετικά στοιχεία.
«Δεν μου ζητήθηκε κάποια γνώμη για τους 23»
«Σας απασχόλησε το ΚΕΕΛΠΝΟ για το αν είναι νόμιμες οι συμβάσεις αυτών των ανθρώπων;», ήταν το ερώτημα του κ. Λάππα για τις 23 παράνομες -κατά τον Παύλο Πολάκη- προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί θητείας Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας. «Για το συγκεκριμένο θέμα δεν μου ζητήθηκε κάποια γνώμη» απάντησε αρχικά η μάρτυρας και πρόσθεσε πως από τον ιδρυτικό νόμο προβλέπεται στα έσοδα του ΚΕΕΛΠΝΟ να συνυπολογίζονται χορηγίες και δωρεές. «Είναι καθόλα νόμιμο αυτό» υποστήριξε και πρόσθεσε πως οι 23 διορισμένοι δεν προσλήφθηκαν με την τυπική έννοια του όρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ