9/05/2021

Τα λάθη στο χειρισμό του κινητού που κάνουν τη μπαταρία να ξεφορτίζει

kinita1
Τα κινητά νέας τεχνολογίας, δεν λειτουργούν ως απλός τρόπος επικοινωνίας αλλά χάρη στο εξελιγμένο λογισμικό τους είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Επιτρέπουν τη σύνδεση στο ίντερνετ, γίνονται πλοηγοί για ταξίδια και άγνωστες διαδρομές, κλείνουν αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια και εκτελούν ένα σωρό άλλες χρήσιμες λειτουργίες.

Η μπαταρία τους επιβαρύνεται, λόγω των πολλαπλών ταυτόχρονων ενεργειών και χρειάζεται συχνά φόρτιση. Όμως η λανθασμένη χρήση τους, δημιουργεί προβλήματα στη μπαταρία και κάποιες φορές την καταστρέφει.
Τα λάθη που κάνουν τη μπαταρία να ξεφορτίζει
Φωτεινότητα: Η υψηλή φωτεινότητα της οθόνης καταναλώνει μεγάλο μέρος της ενέργειας της συσκευής.
Οι ειδικοί προτείνουν να ρυθμίζετε τη φωτεινότητα στο 50% ή και ακόμη χαμηλότερα.
Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείτε ενέργεια και η μπαταρία διατηρείται για διπλάσιο χρόνο, χωρίς να μειώνεται η απόδοση της οθόνη.
WiFi: Η συνεχής αναζήτηση WiFi είναι από τα συχνότερα λάθη στη χρήση του κινητού.
Γι’ αυτό είναι καλό όταν δεν θέλετε να συνδεθείτε σε κάποιο WiFi, να κλείνετε την αναζήτηση από τα δεδομένα του κινητούς σας.
Αλλιώς, καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας λειτουργεί η αναζήτηση, δηλαδή το κινητό προσπαθεί να συνδεθεί σε διαθέσιμα δίκτυα.
3G: Επίσης το 3G, το προσωπικό σήμα ίντερνετ του κινητού, συμβάλλει στην μείωση της μπαταρίας.
Όση ώρα είναι ενεργοποιημένο, υπάρχει συνεχής σύνδεση με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για να εξασφαλίζεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Αν δεν το χρειάζεστε ανοιχτό, μην ξεχνάτε να το κλείνετε.
Ανοιχτές εφαρμογές: Πολλοί πιστεύουν ότι αν αφήσουν ανοιχτές τις εφαρμογές τους αλλά δεν τις χρησιμοποιούν, δεν καταναλώνουν μπαταρία.
Η παραπάνω άποψη δεν ισχύει.
Οι εφαρμογές που ξεχνιούνται ανοιχτές και δεν χρησιμοποιούνται, ευθύνονται για μεγάλο μέρος περιττής κατανάλωσης της μπαταρίας. Εσείς μπορεί να τις έχετε ξεχάσει ανοιχτές, όμως συνεχίζουν να ενημερώνονται και να σπαταλούν ενέργεια όση ώρα παραμένουν ανοιχτές.
Αναβάθμιση: Αρκετά συχνά, έρχονται ειδοποιήσεις για αναβάθμιση ή ενημέρωση λογισμικού.
Αν επιλέξετε «υπενθύμιση αργότερα» ή «ακύρωση» είναι πιθανόν η αναβάθμιση του κινητού σας να αναβληθεί επ’ αόριστον.
Όμως είναι αναγκαία για το κινητό, καθώς εγκαθιστά πιο αναβαθμισμένο λογισμικό και κάνει τη μπαταρία ανθεκτικότερη.
Φόρτιση: Τα λάθη στη φόρτιση, μειώνουν την αποτελεσματικότητα της μπαταρίας. Το κινητό δεν πρέπει να ξεφορτίσει εντελώς για να το συνδέσετε με τον φορτιστή.
Οι ειδικοί συστήνουν τη φόρτιση όταν η μπαταρία πέσει κάτω από το 15%. Μόνο μια φορά στους 2 μήνες χρειάζεται να κλείσει εντελώς, για να αναβαθμιστεί η μπαταρία.
Ένα ακόμη συνηθισμένο λάθος είναι η φόρτιση μέχρι το 100%.
Η σωστή φόρτιση σταματά περίπου στο 80%-90%.
Προσέξτε να μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή για πολλή ώρα συνεχόμενα, καθώς υπερθερμαίνεται και η μπαταρία σταδιακά καταστρέφεται.
Αν δεν κάνετε κάποια από τα παραπάνω λάθη, τότε χρειάζεται service και πιθανόν αντικατάσταση της μπαταρίας.
[valueforlife.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ