Στην Αλεξανδρούπολη ο Ρώσος Πρέσβης – Ενδιαφέρον για το λιμάνι (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μ. Μάσλοβ, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Β. Λαμπάκη. Ο Ρώσος Πρέσβης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από τη Ρωσία για λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά για να γίνει αυτό πιο συγκεκριμένο θα πρέπει πρώτα να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός αξιοποίησής του.

Απαντώντας σε ερώτηση του alexpoli.gr σχετικά με τη ΝΑΤΟϊκή παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και κατά πόσο αυτό ενοχλεί τη Ρωσία, ο Πρέσβης ανέφερε ότι η Ελλάδα ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στο να έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Η διπλωματία μας είναι υψηλής κουλτούρας, σχολίασε.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρέσβη σχετικά με τις κινήσεις που γίνονται από πλευράς Δήμου για συνεργασία με τη Ρωσία όπως στο κομμάτι του τουρισμού. Για το λιμάνι ο Δήμαρχος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην αξιοποίηση του και είπε «ακούσατε και μόνοι σας, τον ρωτήσατε (τον Πρέσβη), χωρίς διαγωνισμό, αν δε δουν τους όρους, πως να πουν κάτι συγκεκριμένο;».

Στη συνάντηση συμμετείχε και στέλεχος μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας της περιοχής. Για τη συμμετοχή αυτή ρωτήθηκε ο Δήμαρχος αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος. Ο κ. Λαμπάκης άφησε να εννοηθεί ότι γίνεται κάποιου είδους συζήτηση χωρίς να αναφέρει κάτι πιο ξεκάθαρο.

Μετά τη συνάντηση με το Δήμαρχο ο Ρώσος Πρέσβης μετέβη στο Ανθίμειο για συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο.

[alexpoli.gr]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ