Κατηγορούμενος για βιασμούς διάσημος φασίστας καθηγητής ισλαμολόγος της Οξφόρδης εγγονός του ιδρυτή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

c070f7ae daae 4eb5 aa5b b007347a2865

Κατηγορίες για βιασμό απαγγέλθηκαν χθες Παρασκευή από δικαστήριο του Παρισιού εναντίον του Ελβετού ισλαμολόγου Ταρίκ Ραμαντάν, ο οποίος βρισκόταν εδώ και δύο ημέρα υπό κράτηση. Ο Ραμαντάν κατηγορείται για δύο βιασμούς το 2012 και το 2009, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Ο 55χρονος Ραμαντάν είχε παραδοθεί την Τετάρτη μετά την κλήτευσή του από την αστυνομία «στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε στο Παρίσι για βιασμούς και άσκηση βίας».

Στον απόηχο του σκανδάλου Γουάινστιν στις ΗΠΑ, οι δύο πρώην θαυμάστριες του Ραμαντάν κατέθεσαν τον Οκτώβριο μήνυση εναντίον του θεολόγου για βιασμό.

Η πρώτη ενάγουσα, η Χέντρα Αγιάρι, κατηγορεί τον ισλαμολόγο ότι τη βίασε σε ένα ξενοδοχείο του Παρισιού το 2012.

Μια δεύτερη μήνυση εναντίον του Ταρίκ Ραμαντάν, για παρόμοια συμβάντα σε ένα ξενοδοχείο στη Λιόν (ανατολική Γαλλία) το 2009, κατατέθηκε στα τέλη Οκτωβρίου λίγες ημέρες μετά την πρώτη.

Οι δύο γυναίκες έδωσαν κατάθεση στην αστυνομία στη Ρουέν (βορειοδυτική Γαλλία) και στο Παρίσι. Η Γαλλίδα δοκιμιογράφος Καρολίν Φουρέστ, η οποία δήλωσε ότι παρέδωσε έγγραφα στους ερευνητές, έδωσε επίσης κατάθεση.

Οι δικηγόροι του ισλαμολόγου ανταπάντησαν στις αρχές Νοεμβρίου καταθέτοντας αγωγή για δωροδοκία ψευδομάρτυρα εις βάρος κυρίως της Καρολίν Φουρέστ, που μάχεται μέσω των ΜΜΕ τον ισλαμολόγο εδώ και πολλά χρόνια.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε έντονες συζητήσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του Ραμαντάν και της Αγιαρί. Η τελευταία κατέθεσε μήνυση κατ΄αγνώστων στα μέσα Νοεμβρίου αφού δέχθηκε προσβολές και απειλές.

Καθηγητής Ισλαμικών Σπουδών στο βρετανικό Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Ταρίκ Ραμαντάν, εγγονός του Χάσαν αλ Μπάνα, του ιδρυτή του κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου, πήρε άδεια από τις αρχές Νοεμβρίου.

Δεν έχει πάρει τον λόγο δημόσια παρά μόνο δύο φορές από την αρχή αυτής της υπόθεσης: στο Facebook, στα τέλη Οκτωβρίου, για να καταγγείλει μια «εκστρατεία λάσπης», που προκάλεσαν οι «παντοτινοί εχθροί» του, και στο Twitter, στις αρχές Νοεμβρίου, για να διαψεύσει τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα La Tribune της Γενεύης και να ανακοινώσει την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση.

Documentonews.gr

infiltr8or

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ