Η οικογένεια της Δώρας μηνύει τον Δήμο Αθηναίων για συνέργεια στην δολοφονία! ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΜΙΝΗ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Η 32χρονη εφοριακός Δώρα Ζέμπερη ίσως να ήταν ζωντανή σήμερα εάν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων είχαν ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις αγωνιώδεις εκκλήσεις δημοτικών υπαλλήλων που ανέφεραν τους κινδύνους που εγκυμονούν εξαιτίας των ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η έρευνα του ereportaz αποκαλύπτει την προκλητική αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να διασφαλίσει την ακεραιότητα των πολιτών αλλά και των εργαζομένων καθώς από το 2010 μέχρι και σήμερα έχουν σημειωθεί τέσσερις ένοπλες ληστείες με συνολική λεία 44.000 ευρώ και δυστυχώς μια δολοφονία.

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν «ταρακουνήθηκαν» ούτε από την προ πενταετίας αναφορά του νυχτοφύλακα, Σωτήρη Γκόγκου, ο οποίος ζητούσε επιτακτικά την λήψη μέτρων προς αποφυγή του μοιραίου.

Ούτε από το πόρισμα της ΕΔΕ που είχε πραγματοποιηθεί τότε και κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οτι μέτρα ασφαλείας «είναι ανύπαρκτα, ο καθένας μπορεί πηδώντας τον τοίχο του κοιμητηρίου να βρεθεί μέσα» και πως ο «Δήμος θα πρέπει ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των προσώπων αλλά και των συμφερόντων του».

Η αναφορά της οικογένειας

Στις 16 Νοεμβρίου 2017 τα τρία αδέλφια και η μητέρα της άτυχης Δώρας με αναφορά τους στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, του Αντιδημάρχου καθώς και τους υπευθύνους του Κοιμητηρίου Αθηνών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως.

Στην αναφορά τους απλά επισημαίνουν ότι εάν κάποιοι είχαν φροντίσει να κάνουν την δουλειά τους πιθανότητα η 32χρονη εφοριακός θα είχε γλιτώσει από την δολοφονική επίθεση.

«Οι ώρες που παραμένει το Β΄Νεκροταφείο Αθηνών ανοιχτό και προσβάσιμο στο κοινό υπάρχει προσωπικό υπεύθυνο και εργαζόμενοι υπεύθυνοι για την ζωή και την ασφάλεια των πολιτών που επισκέπτονται τον χώρο αυτόν», αναφέρεται στην αναφορά.

«Από το μέχρι τώρα συλλεγέν ανακριτικό και προανακριτικό υλικό και από την απολογία του κατηγορούμενου προκύπτει ότι η Θεοδώρα Ζέμπερη φώναζε «αλήτη την τσάντα μου», καλούσε σε βοήθεια ουρλιάζοντας, φώναζε δυνατά «αστυνομία, αστυνομία», εκλιπαρούσε σε βοήθεια, κλπ. Πλην όμως κανείς δεν ανταποκρίθηκε να παρέμβει και να την βοηθήσει και να διασωθεί από την μανία του στυγερού δολοφόνου. Κάποιοι παρέλειψαν να ενεργήσουν για να σώσουν την Θεοδώρα μας. Ουδείς περιφρούρησε την αποβιώσασα κατά την παρουσία της στο Β Νεκροταφείο την επίμαχη ημερομηνία. Ουδείς κάλεσε την αστυνομία για να παρέμβει, παρά μόνο όταν είχε θανατωθεί. Την παθούσα την εντόπισε απλός πολίτης και όχι υπάλληλος του νεκροταφείου νεκρή».

Μάλιστα η οικογένεια της άτυχης Δώρας επισημαίνει ότι παρότι από το 2010 είχαν επισημανθεί οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν λόγω των ελλιπών μέτρων φύλαξης, ουδείς ενδιαφέρθηκε, άπαντες ολιγώρησαν με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να μην υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, βιβλίο εισερχομένων, συρματοπλέγματα στις μάντρες κτλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η εισαγγελία Αθηνών με εντολή του προϊσταμένου, Ηλία Ζαγοραίου, διενεργεί ξεχωριστή εισαγγελική έρευνα για τα μέτρα ασφαλείας στο Νεκροταφείο. Ίσως πλέον όμως είναι αργά…

Διαβάστε ολόκληρη την αναφορά στον Άρειο Πάγο

Η αναφορά του νυχτοφύλακα και η ΕΔΕ που δεν έλαβε υπόψη του ο Καμίνης

Οτι πράγματα όμως αποδεικνύονται ακόμη χειρότερα για την νυν διοίκηση του Δήμου. Τον Αύγουστο του 2013 μετά από μια ένοπλη ληστεία ο νυχτοφύλακας, Σωτήρης Γκόγκος, συντάσσει αναφορά στην οποία καταγγέλλει την αδυναμία φύλαξης του Νεκροταφείου.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι δεν υπάρχει ούτε μια κάμερα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος ώστε να ειδοποιούνται οι φύλακες για την παρουσία ξένων ατόμων, ότι δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο συρματόπλεγμα στην περίμετρο του νεκροταφείου με αποτέλεσμα όποιος κακοποιός θέλει να πηδάει, ενώ κάνει λόγο και για πόρτες «αστεία εμπόδια» για τους κακοποιούς.

Ο εν λόγω υπάλληλος στις 8/8/2013  στέλνει αναφορά στον Δήμο Αθηναίων κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς λίγες ημέρες πριν του είχαν επιτεθεί ένοπλοι ληστές. «Μετά τον μέγα κίνδυνο που διέτρεξε η ζωή μου θεωρώ ότι έχω την υποχρέωση αλλά και το καθήκον να ενημερώσω την υπηρεσία μου για την πλήρη αδυναμία φύλαξις του Νεκροταφείου».

Μάλιστα προτείνει:

α) Να τοποθετηθεί συρματόπλεγμα σε όλη την περίμετρο,

β) να τοποθετηθούν κάμερες που να εστιάζουν στον προαύλιο χώρο,

γ) να τοποθετηθεί φιμέ μεμβράνη στα τζάμια και

δ) να τοποθετηθούν σιδερένια ρολά στις δυο πόρτες…

«Με τέτοια φτηνά και έξυπνα μέτρα θα θωρακίσουμε την φύλαξη και θα σώσουμε ζωές. Εάν παραμείνουν στα ίδια τότε η τέταρτη ληστεία ίσως έχει και νεκρό», ήταν οτι προφητικά του λόγια.

Δείτε την αναφορά του νυχτοφύλακα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ