ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ (ΔΕΥΤΕΡΑ 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

kairos2
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο και λίγες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, οι οποίες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι πυκνότερες με πιθανότητα λίγων βροχών τοπικού χαρακτήρα, περιμένουμε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στη Θράκη και κυρίως στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα, αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στη Νότια Ελλάδα. Η ορατότητα σε πολλές περιοχές της χώρας θα είναι περιορισμένη, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 8 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 1 έως 16, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 17, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 7 έως 15 βαθμούς και στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 έως 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατήσουν ασθενείς άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Ελαφρώς αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς, ενώ περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ