Η NASA στα χέρια σας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

nasa1Ποτέ άλλοτε στην ανθρώπινη ιστορία, το υλικό από την εξερεύνηση του διαστήματος δεν ήταν τόσο εύκολα προσβάσιμο σε όλους. Η NASA, η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ, εγκαινίασε πρόσφατα έναν νέο ιστότοπο ελεύθερης πρόσβασης που φιλοξενεί χιλιάδες δεδομένα, κυρίως φωτογραφίες και βίντεο από την εξερεύνηση του διαστήματος. 

Η χρήση της τεράστιας ψηφιακής βιβλιοθήκης και βιντεοθήκης της NASA γίνεται ακόμη πιο εύκολη με ορισμένες απλές κινήσεις. Η ιστοσελίδα που φιλοξενεί τις νέες υπηρεσίες του οργανισμού δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εντοπίσουν γρήγορα τις πληροφορίες, το οπτικό ή το ηχητικό υλικό που αναζητούν. Δεν χρειάζεται να ψάχνουν στις διαφορετικές βάσεις δεδομένων της NASA, στα αρχεία του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble ή σε εκείνα της αποστολής του διαστημοπλοίου Cassini, για παράδειγμα.

Όλα ξεκινούν από την ηλεκτρονική διεύθυνση https://images.nasa.gov/#/. Αρκεί να πληκτρολογήσετε στο παράθυρο αναζήτησης που εμφανίζεται στην οθόνη τη λέξη που αντιστοιχεί στην αναζήτησή σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε το είδος της ψηφιακής πληροφορίας που προτιμάτε : φωτογραφία, βίντεο ή ηχητικό υλικό. Αμέσως, θα βρεθείτε μπροστά σε εντυπωσιακές πληροφορίες που σχετίζονται με την αναζήτησή σας, παλαιότερες και πρόσφατες, από το πολύτιμο αρχείο του οργανισμού.

Αν, για παράδειγμα, πληκτρολογήστε το όνομα της αποστολής Apollo 11 που έφτασε στη Σελήνη στις 21 Ιουλίου 1969 θα δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις πρώτες στιγμές των αστροναυτών στο φεγγάρι, θα ακούσετε ηχητικό υλικό από την εκτόξευση του διαστημικού οχήματος και θα αποκτήσετε πρόσβαση σε αρκετά ακόμη δεδομένα που συνδέονται με την αποστολή. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το υλικό, να κατεβάσουν δωρεάν τις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και το ηχητικό υλικό στον υπολογιστή τους.

infiltr8or

ΔΗΜΟΦΙΛΗ