Μοσκοβισί για Ελλάδα: "2,5% ανάπτυξη το 2018 και 2019 και επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://youtu.be/FTK_t3ItFVw
Θετικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέπεμψε από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες ο Πιερ Μοσκοβισί. Κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασης των χειμερινών οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν, ο αρμόδιος Επίτροπος σχολίασε σε σχέση με την Ελλάδα:

«Οι σημερινές προβλέψεις επιβεβαιώνουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας οι αριθμοί είναι 1,6% το 2017 και από 2,5% το 2018 και το 2019. Νομίζω ότι έχει γίνει πολύ σημαντική πρόοδος προς την κατεύθυνση της πιθανότητας επιτυχούς ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα και εκεί θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας ώστε αυτή η επιτυχία να είναι πραγματική και σε αυτήν τη βάση θα διερευνήσουμε τι θα ακολουθήσει μετά, ποια θα είναι η εποπτεία που θα χρειαστεί να έχει η Ελλάδα μετά το πρόγραμμα».
Ο Πιερ Μοσκοβισί προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις λίγο πριν αναχωρήσει για την τριήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα, στην διάρκεια της οποίας έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
«Πάντα πίστευα ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, ότι η θέση της Ελλάδα ανήκει στην «καρδιά» της Ευρώπης και της Ευρωζώνης και ότι μετά το πρόγραμμα η Ελλάδα σταδιακά μπορεί να γίνει αυτό που αποκαλούμε κανονικό κράτος της Ευρωζώνης με πλήρη δικαιώματα και πλήρεις υποχρεώσεις», πρόσθεσε ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ.
Την ίδια στιγμή το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης προετοιμάζει πυρετωδώς την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Ωστόσο η έκδοση 7ετούς ομολόγου που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Τρίτη πήρε αναβολή μετά την αναταραχή που παρατηρήθηκε στις αρχές της εβδομάδας στην Γουολ Στριτ και τα υπόλοιπα χρηματιστήρια του κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ