Το αυστηρό μήνυμα του ΠτΔ στην Αλβανία: Οι συνεργάτες των ναζί το μόνο που μπορούν να διεκδικήσουν είναι συγχώρεση για τα εγκλήματα τους!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://youtu.be/hEHLNZgWEVQ
Εξίσου ξεκάθαρο το μήνυμα και στα Σκόπια. Εάν θέλουν λύση, πρέπει τώρα να αλλάξουν το όνομά τους αλλά και το Σύνταγμα τους. Έτσι ώστε να μην υπάρχει ούτε δείγμα αλυτρωτισμού εις βάρος της Ελλάδας!
Ακολουθούν οι δηλώσεις του Προέδρου κατά τη συνάντηση του με τον Γεωργιανό ομόλογό του:
image-45
Γ. Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της φίλης Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Πλην όμως, η προοπτική αυτή εξαρτάται πλήρως από την εκ μέρους του κράτους αυτού χρησιμοποίηση ονόματος που δεν αποπνέει αλυτρωτισμό και, άρα, δεν αμφισβητεί, κατ’ ουδένα τρόπο, το statusquo των σημερινών συνόρων. Επομένως, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας πρέπει να άρει προηγουμένως, ως προς το όνομά της, όλα τα δείγματα αλυτρωτισμού και να επιφέρει τις συνακόλουθες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην έννομη τάξη της και ιδίως στο Σύνταγμά της, προκειμένου να υπάρξει λύση ως προς το όνομά της και, άρα, ως προς την προοπτική της για ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δ. Στηρίζουμε, τέλος, την ευρωπαϊκή προοπτική της φίλης Αλβανίας. Πλην όμως, η προοπτική αυτή εξαρτάται από τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, ιδίως δε από τον σεβασμό των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με κορωνίδες τα δικαιώματα των Μειονοτήτων και το δικαίωμα στην Ιδιοκτησία. Τέλος, οι θέσεις της Αλβανικής ηγεσίας που εγείρουν παντελώς ανυπόστατες απαιτήσεις παλαιών συνεργατών των ναζί, δεν ευνοούν την μεταξύ μας φιλία καθώς και την ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος Χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ