Αποκρυπτογραφήθηκε o μυστικός κώδικας 500 ετών του βασιλιά Φερδινάνδου της Ισπανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

keimeno spain
Αποκρυπτογραφήθηκε ένας μυστικός κώδικας 500 ετών, ο οποίος χρησιμοποιούταν στην αλληλογραφία μεταξύ ενός από τους πιο διάσημους μονάρχες της Ισπανίας και ενός στρατιωτικού διοικητή.

Οι επιστολές, που γράφτηκαν με τη χρήση πάνω από 200 ειδικών χαρακτήρων, αποκρυπτογραφήθηκαν από την υπηρεσία πληροφοριών της Ισπανίας. Οι επιστολές του Φερδινάνδου Β΄ της Αραγωνίας, «βασάνιζαν» τους ιστορικούς εδώ και αιώνες. Ο μονάρχης ήταν υπεύθυνος για την τελική ανακατάληψη της Ισπανίας από τους Μαυριτανούς το 1492 και για το ταξίδι του Κολόμβου στην Αμερική.

Οι επιστολές περιλαμβάνουν οδηγίες για τη διαμόρφωση στρατηγικής κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών εκστρατειών στην Ιταλία στις αρχές του 16ου αιώνα. Ήταν γραμμένες με τον μυστικό κώδικα σε περίπτωση που έπεφταν σε εχθρικά χέρια. Σύμφωνα με τον έφορο του ισπανικού στρατιωτικού μουσείου στο Τολέδο, Jesús Anson, οι επιστολές χρησιμοποιούν «πάνω από 200 σύμβολα».

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας χρειάστηκαν περίπου μισό χρόνο για να αποκρυπτογραφήσουν τέσσερις από αυτές, ενώ κάποιες από αυτές ξεπερνούν τις 20 σελίδες. Η αποκρυπτογράφηση του κώδικα χαρακτηρίζεται από πολλούς θεμελιώδους σημασίας, εν μέσω ελπίδων ότι θα μπορούσε να αποτελέσει το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση περισσότερων κωδικοποιημένων γραμμάτων.

Οι λεπτομέρειες που περιγράφονται στις επιστολές κυμαίνονται από οδηγίες σχετικά με την ανάπτυξη στρατευμάτων, μέχρι επιπλήξεις στον διοικητή για τη μη διαβούλευση με το βασιλιά σχετικά με την έναρξη διπλωματικών πρωτοβουλιών. Στις αρχές του 16ου αιώνα, χρειάζονταν περίπου 15 ημέρες για να φτάσουν οι επιστολές από την κατοικία του μονάρχη στην νοτιοανατολική Ιταλία όπου βρισκόταν η βάση του διοικητή του στρατού.

[lifo.gr]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ