Ο Νικολόπουλος θα το κάνει όπως ο… Τατούλης;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρχισε τις διαβουλεύσεις και προσεγγίσεις αμέσως μετά τον «αρραβώνα»
ΣΥΡΙΖΑ – Κατσιφάρα;
ΑΤΑΚΕΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ, ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΤΟΝ «ΚΑΛΕΝΤΖΙΩΤΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ!

Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, με την δέσμευσή του από την Πάτρα ότι σύντομα φέρνει στη Βουλή νόμο προς ψήφιση για τη διενέργεια των τοπικοαυτοδιοικητικών εκλογών με απλή αναλογική, εγκαινίασε άτυπα και ανεπίσημα μια «αλλιώτικη» προεκλογική περίοδο!
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, αντιλαμβανόμενος τις επερχόμενες «κοσμογονικές» αλλαγές της εκλογικής διαδικασίας, πριν καν πάει το νομοσχέδιο στη Βουλή, έδωσε την ψήφο του στην απλή αναλογική και σε ό,τι αφορά τη δική του πρόθεση, δήλωσε «κάθε πράγμα στον καιρό του…».
Όλα, όσα ακολούθησαν τις μέρες της παρουσίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του κυβερνητικού κλιμακίου στην Πάτρα κατέτειναν στο συμπέρασμα ότι έτσι ή αλλιώς, ο ρόλος του Νικολόπουλου θα είναι πρωταγωνιστικός στις διεργασίες των Περιφερειακών και των Δημοτικών εκλογών. Άλλωστε, τα πρώτα δείγματα είναι άκρως ενδεικτικά, από την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας πρόβαρε στο χέρι του νυν Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα δαχτυλίδι αρραβώνα με τον ΣΥΡΙΖΑ!
«Εγώ θα είμαι και το 2023 εδώ, εύχομαι να είσαι και εσύ…» είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο Πρωθυπουργός από το βήμα του Συνεδρίου, απευθυνόμενος στον Απόστολο Κατσιφάρα!
Τι ήταν να το πει; Σαν καλός γνώστης των εξελίξεων κι έτοιμος από καιρό, ο Νικολόπουλος διέκοψε τον Πρωθυπουργό και σχολίασε φωναχτά: «Άντε και καλά στέφανα. Απόστολε το πήρες το δαχτυλίδι…» και ακολούθησαν ανθυπομειδιάματα και ψίθυροι από τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ παρακαθήμενους βουλευτές.
Κάπου εδώ, ολοκληρώθηκε το πρώτο… ημίχρονο του δημόσιου «φλερτ» Τσίπρα-Κατσιφάρα.

ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΛΟΓΟΔΟΘΗΚΑ ΜΕ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ»!
Αργότερα, στο δείπνο, είχαμε και δεύτερο γύρο λογοπαίγνιων.
Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πιο σαφής απαντώντας στο επόμενο «πολιτικό πείραγμα» του απρόβλεπτου Νικολόπουλου λέγοντας: «Ναι, λογοδοθήκαμε»!
Η αμήχανη αντίδραση του Κατσιφάρα ήταν, αυτό που λέμε, «τραβάτε με κι ας κλαίω…».
«Όχι ακόμη… Εγώ είμαι από Καλέντζι που έχει δημοκρατική παράδοση…» .
Η φράση του Περιφερειάρχη ερέθισε το Νικολόπουλο, που δεν κρατήθηκε: «Έλα τώρα, ρε Αποστόλη, που κάνεις και τον δύσκολο», ενώ στη συνέχεια ο ανεξάρτητος βουλευτής έγινε και δηκτικός: «Κάθε φορά επικαλείσαι τον τόπο καταγωγής σου. Έχεις κάνει το Καλέντζι… επάγγελμα»!
Έχοντας δε, πάρει φόρα ο ετοιμόλογος βουλευτής έβαλε και τον εαυτό του στην… εξίσωση: «Έτσι όπως πάει το πράγμα θα με κάνετε… Τατούλη»!
Χαμογελώντας ο Πρωθυπουργός, είπε στο Νικολόπουλο: «Εσύ γιατί ρωτάς, τι θέλεις Νίκο;».
«Θέλω να μη μετανιώσετε, κύριε Πρωθυπουργέ και να δώσετε το χρίσμα στον Κατσιφάρα, γιατί αυτό πολιτικά με διευκολύνει να είμαι ο χωρίς χρίσμα υποψήφιος και να γίνω Τατούλης» ήταν η απάντηση του… ακάθεκτου Νικολόπουλου.

«ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

Το πολιτικό «επιδόρπιο» της βραδιάς προέκυψε από τον διάλογο του Πρωθυπουργού με τον Επίσκοπο Κερνίτσης Χρύσανθο και τον ανεξάρτητο βουλευτή.
«Βλέπω αγάπες με το Νίκο», ήταν το σχόλιο του κ.κ. Χρύσανθου, όταν είδε να κολάνε τα χέρια, όπως στα γήπεδα, οι δύο πολιτικοί άνδρες.
Δεν έμεινε όμως αναπάντητο από τον Αλέξη Τσίπρα: «Πώς το λέτε εσείς, της Εκκλησίας; Προσπαθούμε να φέρουμε στο δρόμο μας το απολωλός πρόβατο…».
Ο Επίσκοπος μονολόγησε: «Δηλαδή, τώρα στα γεράματα, εσείς και ο Νίκος, θα μας κάνετε αριστερούς;».
Την τελεία στη κουβέντα έβαλε ο Νικολόπουλος: «Μπα, πιο καλή είναι η μοναξιά…».
Επιμύθιο: Μόλις κλείσει το τριώδιο, θα φουντώσει η κουβέντα για τις επερχόμενες τοπικοαυτοδιοικητικές εκλογές. Ήδη, υλικό υπάρχει μπόλικο.
Όπως πάντα, φροντίζει ο Νικολόπουλος να βάζει φωτιά στα τοπία!

«Δώστε το χρίσμα στον Κατσιφάρα, αλλιώς εδώ θα… ξημερωθούμε»!

Προ της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, στο Συνέδριο, πραγματοποιήθηκε στο 1ο όροφο του “Royal” μίνι Υπουργικό Συμβούλιο. Φυσικά επικεφαλής ο Πρωθυπουργός, ο οποίος περιστοιχιζόταν από τον Απόστολο Κατσιφάρα και τον Γιώργο Παπαναστασίου.
Έδωσε, λοιπόν, ο Τσίπρας πρώτα το λόγο στον Περιφερειάρχη και υποτίθεται ότι θα έκανε μια σύντομη ανακεφαλαίωση των θεμάτων και το ίδιο ο Πρόεδρος των Δήμων Γιώργος Παπανασταστίου, για να επακολουθήσουν μετά οι τοποθετήσεις των Υπουργών και των βουλευτών.
Όμως, ο Κατσιφάρας δεν εννοούσε να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του, προκαλώντας τη δυσφορία των Υπουργών, την οποία εκδήλωναν και φωναχτά.
Τότε, ήταν που πετάχθηκε ο Νικολόπουλος:
«Έλεος, κυριαρχούν στην εποχή μας τα «στικάκια» και τα «CD» και μεις ακούμε την ίδια κασέτα της δεκαετίας του ’80.
Δώστε τώρα στον Κατσιφάρα το χρίσμα, αλλιώς εδώ θα… ξημερωθούμε»!
Και, ω του θαύματος! Μετά από κάποια δευτερόλεπτα, ο Κατσιφάρας… ολοκλήρωσε (την ομιλία του…)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ