ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ η εγγονή του Μιτεράν κατηγορεί υπουργό του Μακρόν για βιασμό!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

7acb1054 a955 4abf ad33 2fcd1850e10bΗ Πασκάλ Μιτεράν, εγγονή του τέως προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, είναι εκείνη που κατέθεσε το 2008 τη μήνυση για βιασμό σε βάρος του Γάλλου υπουργού Οικολογικής Μετάβασης Νικολά Ιλό, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο δικηγόρος της. Ωστόσο προσέθεσε πως «δεν θέλησε ποτέ την επικοινωνιακή προβολή» της υπόθεσης.

«Το όνομα της κυρίας Πασκάλ Μιτεράν συνδέθηκε χωρίς τη συναίνεσή της με μια επικοινωνιακή καταιγίδα με στόχο τον κύριο Νικολά Ιλό. Η ίδια και η οικογένειά της δεν προσυπογράφουν με κανέναν τρόπο τη δημοσιότητα» που δόθηκε στην υπόθεση αυτή, αναφέρει ο Μισέλ Ντιφράνκ σε ανακοίνωση που διαβίβασε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Βγήκα μπροστά για να αντιμετωπίσω ένα αργό δηλητήριο που σκοτώνει»

Ο Νικολά Ιλό, ένας από τους δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης, αρνήθηκε τις «επαίσχυντες» φήμες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση, παραδεχόμενος ωστόσο την ύπαρξη μιας μήνυσης το 2008, η οποία μπήκε στο αρχείο «χωρίς συνέχεια», της οποίας την αιτία δεν διευκρίνισε. Έλαβε την υποστήριξη της προεδρίας και του πρωθυπουργού.

Ο πρώην τηλεοπτικός παρουσιαστής εξήγησε ότι «βγήκε μπροστά» για να αντιμετωπίσει «ένα αργό δηλητήριο που σκοτώνει», την παραμονή της δημοσίευσης ενός άρθρου στην εβδομαδιαία εφημερίδα Ebdo, η οποία πήρε συνέντευξη από τη μηνύτρια υπό το κάλυμμα της ανωνυμίας.

Η εισαγγελέας του Σεν-Μαλό (δυτική Γαλλία), Κριστίν Λε Κρομ, επιβεβαίωσε χθες βράδυ πως είχε κατατεθεί μήνυση για «βιασμό» το 2008 σε βάρος του Νικολά Ιλό, όμως μπήκε στο αρχείο χωρίς να δοθεί συνέχεια, για αυτές τις ενέργειες που ανάγονταν στο 1997, όταν η Πασκάλ Μιτεράν ήταν 20 ετών.

«Δεν ήταν με κανένα τρόπο εκείνη που είχε την πρωτοβουλία των αποκαλύψεων στις οποίες οφείλεται η παρούσα επικοινωνιακή προβολή» δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της.

«Είπε από την αρχή στους δημοσιογράφους της Ebdo πως δεν ήθελε αυτή την προβολή, αλλά δεν είχε καμία δυνατότητα να την αντικρούσει», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντιφράνκ.

Η Πασκάλ Μιτεράν υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της πως, μετά την κατάθεση της μήνυσής της το 2008, «δεν την ενεργοποίησε ξανά με οιονδήποτε τρόπο, είτε όσον αφορά τον πρωταγωνιστή, είτε οποιονδήποτε».

Στο άρθρο της η Ebdo κάνει λόγο επίσης για μία κατηγορία σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος του Ιλό, η οποία διατυπώθηκε από μια πρώην συνεργάτιδα του ιδρύματός του.

Και στην περίπτωση αυτή ο υπουργός αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες σε βάρος του και το ίδρυμα δήλωσε πως «δεν γνωρίζει για καμία αξιόμεμπτη ενέργεια ή ανάρμοστη συμπεριφορά» εκ μέρους του πρώην προέδρου του στη διάρκεια 25 και πλέον χρόνων συνεργασίας.

infiltr8or

ΔΗΜΟΦΙΛΗ