Γοητευμένος απο τον Γιώργο Παπανδρέου ο Κιμ θα τον κανει άγαλμα στην Πιονγιάνγκ!

papandreou15ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ!

Με αφορμή τη συμφωνία των δύο κρατών της κορεατικής χερσονήσου να συμμετάσχουν ως μία ομάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιόνγκτσανγκ, ο «Βηματοδότης» αποκαλύπτει το ρόλο που διαδραμάτισε σε αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, ο «Βηματοδότης» αναφέρει:
«Τώρα θα σας εξιστορήσω πώς τα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου συμφώνησαν, αλλά με ελληνική παρέμβαση, να συμμετάσχουν ως μία ομάδα και με μία σημαία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιόνγκτσανγκ. Και η συμφωνία αυτή επετεύχθη στην πιο δύσκολη περίοδο που περνούν οι σχέσεις της Βόρειας Κορέας με την Νότια. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

»Ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, με την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, βρέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Πεκίνο με πρόσκληση του πρώτου γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Λιου Γιουνσάν, με σκοπό να αναλάβει πρωτοβουλία ανάμεσα στις δύο Κορέες ενεργοποιώντας την Ολυμπιακή Εκεχειρία, ώστε οι δύο εμπόλεμες χώρες να σταματήσουν κάθε εχθροπραξία και να συμμετάσχουν από κοινού στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στο Πεκίνο ο κ. Παπανδρέου έτυχε θερμής υποδοχής και λίγες ημέρες αργότερα ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Fb ότι η Ολυμπιακή Εκεχειρία πέτυχε στην κορεατική χερσόνησο και ότι οι δύο χώρες θα συμμετάσχουν όχι μόνο με κοινή ομάδα, αλλά κατά τη διάρκεια των αγώνων θα απέχουν από κάθε πρόκληση ή εχθροπραξία.
Τι ακριβώς είχε συμβεί;
Ο Γιώργος Παπανδρέου, φεύγοντας από το Πεκίνο, πήγε κατευθείαν στη Σεούλ όπου συνάντησε τον πρώην γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.
Του εξέφρασε την ανάγκη «για την προώθηση της ειρήνης με την ευκαιρία των Αγώνων» (όπως ο ίδιος υπογράμμισε στο Διαδίκτυο) και τη συνέχεια τη μάθατε από τις ανακοινώσεις των δύο χωρών και από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ