Αλέξης: Όχι μόνο θα πάνε φυλακή, θα φέρουν και τα κλεμμένα πίσω!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

[dailymotion id=x6en3tq]

Η χώρα μας κατέληξε στη χρεοκοπία εξαιτίας της ηθικής παρακμής, του εκφυλισμού ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος που δεν ορρωδούσε προ ουδενός προκειμένου να αναπαράγει τον εαυτό του σε βάρος της κοινωνίας και του δημόσιου συμφέροντος.

Δεν υπάρχει αύριο για την ανάπτυξη, την κοινωνία, τη Δημοκρατία, για την χώρα, αν δεν καταφέρουμε να ξεμπερδέψουμε με τις παθογένειες που κληροδότησε το καθεστώς της διαπλοκής, της διαφθοράς και της ιδιοτέλειας. Μόνο έτσι θα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα.

Μόνο για την υπόθεση της Novartis το κόστος είναι της τάξεως αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για πάνω από 10% του ΑΕΠ. Ένα μνημόνιο δηλαδή. Το σημαντικότερο είναι ότι αυτά τα χρήματα έλειψαν από τα ταμεία των ασφαλισμένων.

Την ώρα που κάποιοι έκοβαν συντάξεις και μείωναν κοινωνικές δαπάνες, που πετσόκοβαν μισθούς και κατεδάφιζαν εργατικά δικαιώματα, την ώρα που επέβαλαν δυσβάστακτους φόρους, φρόντιζαν να εξυπηρετούν με το αζημίωτο τις πολυεθνικές και τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.

Σήμερα όμως τελειώνει μια και καλή και η χυδαιότητα του «Μαζί τα φάγαμε». Και μάλιστα με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο.

Διότι δεν τα φάγαμε μαζί.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Πολιτικά τον ξέρουμε τον ένοχο, κι είναι γνωστή η αιτία.

Αναλογιστείτε την ηθική εξαχρείωση: Η υγεία του απλού ανθρώπου, η υγεία των παιδιών του, η ίδια η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων που είχαν ανάγκη από θεραπεία, περίθαλψη, αρωγή, να γίνεται συστηματικά και κυνικά, αντικείμενο της πιο σκληρής και ανήθικης κερδοσκοπίας.

Μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας από την εισαγγελία του Αρ. Πάγου στη Βουλή μία θεσμική οδός υπάρχει: Η συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν υπάρχουν ικανοποιητικές ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων & να προσδιοριστούν οι σχετικές δικαστικές αρμοδιότητες

Η κυβέρνηση δεν θα παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των χρημάτων που στέρησε από τον ελληνικό λαό η φαρμακευτική εταιρεία Novartis.

Δε θα πράξουμε εμείς αυτά που έπραξε η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου όταν παραιτήθηκε για χάρη της Siemens από τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ